Köz İstiot Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
5 qırmızı istiot
2 şorba k. Kərə yağı
2 şorba k. Un
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
Duz
Su
İÇİ:
Qırmızı bibərləri közleyirik. Soyuduruq və ikiyə kəsib tumlarını təmizləyirik. Qazana kərə yağını qoyuruq. Dəfnə yarpaqlarını və yeməli doğranmış soğanı qovururuq. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqorasını əlavə edirik, qovurmaya davam edirik. Köz bibərləri də doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz konsistensiyanı alıb bişəndə dəfnə yarpaqlarını içindən çıxarırıq və şorba əl blendırından keçirərək xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 11:26 Müəllif: Aziza Baxılıb: 28 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...