Qoyun əti – 163 q,
quyruq – 20 q,
düyü – 15 q,
təzə alça – 30 q,
noxud – 25 q,
kartof – 150 q,
baş soğan – 18 q,
zəfəran – 0,1 q,
quru nanə - 0,1 q,
istiot,
duz.
Küftə - bozbaş üçün sümüklərdən bulyon bişirilir. Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, istiot, duz qatılıb yaxşı qarışdırılır. Hər küftənin içərisinə 2-3 ədəd yuyulmuş alça qoyulur. Noxud bulyonda bişdikdən sonra küftələr bulyona salınır və bişirilir. Həmçinin kartof və narın doğranıb qızardılmış soğan əlavə edilir. Xörəyin hazır olmasına 10-15 dəqiqə qalmış ona duz, istiot və zəfəran məhlulu əlavə edilib hazır vəziyyətə çatdırılır. Süfrəyə veriləndə üzərinə keşniş, yaxud quru nanə səpilir.
Tarix: 21.12.2012 / 20:18 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 297 Bölmə: Şorbalar ve Helimler