Anadolu Şorbası..
						MATERİAL SİYAHISI:
 
 1 su s. Pörtmüş noxud
 1 su s. Mandi
 1 çay s. Buğda
 1 su s. Ət suyu
 Duz
 Su
 
 TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
 
 1 kasa qatıq
 2 şorba q. Un
 Yarım limon
 Su
 
 ÜZƏRİ ÜÇÜN:
 
 Kərə yağı
 Nanə
 
 İÇİ:
 
 Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba tökürük. Unu və duzu əlavə edirik. Limon suyunu sıxırıq və çalırıq. Mantı və buğdanı ayrı qazanlarda qaynadırıq. Mantını və buğdanı bir qazanda birləşdiririk. İçinə pörtmüş noxudu da tökürük.
 
 Hazırladığımız tərbiyəyə qaynama şirəsindən az qoyub qarışdırırıq. Yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. Ət suyunu qoyuruq. Duzunu atırıq və bişiririk. Servis edərkən üzərinə əridilmiş kərə yağı və nanə tökərək servis edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 10:59 Müəllif: Aziza Baxılıb: 62 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...