MATERİAL LİSTEİ:
1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 soğan
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şorba q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 su b. Toyuq suyu
2 şorba q. Kərə yağı
Quru nanə
Duz
Su
İÇİ:
Yaşıl mərcini qaynadırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağı qoyuruq, soğanı əlavə edib qovururuq. Unu əlavə edib qoxusu çıxana qədər qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Arpa əriştəni əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq toyuq suyu və soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. İsti su veririk. Duzunu da atırıq və bişməyə qoyuruq. Əriştə bişməsinə yaxın pörtmüş və süzülmüş mərci əlavə edirik. Xörəyimiz bişəndə quru nanəni atıb xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 16:15 Müəllif: Aziza Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler