MATERİAL SİYAHISI:
4 pomidor
4 köz qırmızı istiot
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su
İÇİ:
Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Köz bibərləri doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Abqora qovururuq. Pomidorları və köz istiotu əlavə edib qovurmaya davam edirik. İsti suyunu axıdırıq, duzunu atırıq. Dəfnə yarpağını qoyub, qapısını bağlayaraq bişiririk. Ayrı bir qazana kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq su döküb çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Digər qazandan əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarırıq və materialları əl blendırından keçirib hamar hala gətiririk. Tərbiyə qazanına şorbani tökürük. Lazım gələrsə, isti su tökərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Duzunu nəzarət edirik. Xörəyimizi bir taşım daha bişiririk və xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 10:57 Müəllif: Aziza Baxılıb: 34 Bölmə: Şorbalar ve Helimler