MATERİAL SİYAHISI:
1 çiçək gül kələmi
1 dəstə ispanaq yarpağı
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 paket krem
Duz
Su
Duru yağ
İÇİ:
Gül kələmi və ispanağı ayrı xarratlıq taxtalarında incə bir şəkildə doğrayırıq. Soğanı da incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ və kərə yağı ilə birlikdə qazanda qovururuq. Qovrulan soğana gül kələmi əlavə edib bir az daha qovurmaya davam edirik.
Bir az isti su əlavə edib gül kələmi qaynadırıq. Gül kələmi 3-4 dəqiqə pörtdedenden sonra doğranmış ispanaqları elave edirik,taxta qaşıq ilə qarışdırıb qapağını bağlayırıq. İspanaqları əlavə etdikdən 2 dəqiqə sonra əl blendırı ilə yaşıllıqlarımızı püre halına gətiririk. Lazım gələrsə, bir az isti su əlavə edirik. Un və kərə yağını ayrı kiçik bir qazanda qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra 2 su stəkanı qaynar su əlavə edib çırpma teli ilə qariwdiririq.kıvamını yaxşıca açıb şorba qazanına əlavə edirik. Şorbanın konsistensiyanı tənzimləmək üçün bir az da isti su əlavə edib bir taşım qaynadırıq (şorbanın konsistensiya sulu, ya da qatı konsistensiya olmamalıdır. Ayran konsistensiya ən idealıdır. Şorbanız konsistensiya baxaraq isti su əlavə etməyiniz lazımdır. Duzunu əlavə edib qarışdırırıq. İstər servis anında istəyir ərəfəsində şorbaya kremini əlavə edib süfrəyə veririk. Krem ilə şorbanın bişirilməsi lazım deyil. Servis anında şorba kasalarına tökülən bir az krem xidmətin incəliyini qoruyacaqdır.
Tarix: 23.01.2015 / 12:28 Müəllif: Aziza Baxılıb: 88 Bölmə: Şorbalar ve Helimler