MATERİAL SİYAHISI:
1 balqabaq
2 kartof
1 qırmızı istiot
1 soğan
1 diş sarımsaq
3 şorba q. Un
1 su s. Süd
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şüyüd
İÇİ:
Kartofları soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu, balqabağı xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğan və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq. Kartof, balqabaq və qırmızı bibəri də qoyub qovurmaya davam edirik. İsti su qoyuruq, duzunu atırıq və tərəvəzləri qaynadırıq. Ayrı bir qazana kərə yağı qoyub unu qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq süd tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Bir az da soyuq su tökərək konsistensiyanı açırıq. Digər qazandakı tərəvəzlər pörtəndə meyeni qazanına salıb birlikdə bişiririk. Üzərinə şüyüd səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 23.01.2015 / 11:57 Müəllif: Aziza Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler