MATERİAL SİYAHISI:
1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 çay stəkanı buğda
1 çay stəkanı yaşıl mərci
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Su
Duz
Nanə
Pulcuq istiot
İÇİ:
Buğda və yaşıl mərci ayrı kasalara qoyuruq. Qaynar suyla ısladırıq. Buğda və mərci yumşalanda ikisini ayrı-ayrı dağıdırıq və süzürük. İki ayrı qazana buğda və mərci qoyuruq. Üzərinə qaynar su tökürük və qaynadırıq.
Şorba qazanına zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Yeməli doğranmış soğanı qoyub qovururuq. Unu əlavə edirik və qoxusu çıxana qədər qovururuq. Abqora-sını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Soyuq ət suyu və soyuq su ilə konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. İsti su əlavə edərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Pörtmüş noxudu əlavə edirik. Mərci və buğda da pörtərək süzürük və şorba qazanına çatdırırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Nanə və pul bibəri qoyurujq və qarışdıraraq xidmət edirik.
Tarix: 09.04.2015 / 17:49 Müəllif: Nurana Baxılıb: 100 Bölmə: Şorbalar ve Helimler