Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ezogelin Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s Düyü
1 çay s. Bulqur
1 çay s. Qırmızı mərci
Yarım çay s. Sim əriştə
1 soğan
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Tomat
3 şorba q. Un
Duz
Nanə
Pulcuq istiot
Duru yağ
1 su s. Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Düyünü, bulquru və mərcini bir qazana alırıq və yuyub süzürük. Üzərinə suyunu qoyuruq və pörtdetməyə başlayırıq. Duzunu atırıq. Suyunu çəkib lap köpüncə altını bağlayırıq. Ayrı bir qazana duru yağ tökürük və yeməli doğranmış soğanı qoyub qovururuq. Kərə yağını da əlavə edirik.

Soğan qovurulanda unu əlavə edirik və qoxusu çıxana qədər qovururuq. Sim əriştə də əlavə edib qarışdırırıq. Pul bibər və bol nanə qoyuruq. Abqora-sını qoyub qarışdırırıq. Üzərinə soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Pörtmüş bulquru, düyünu və mərcini suyla birlikdə şorba qazanına çatdırırıq. Toyuq suyu və isti su tökürük. Duzunu atırıq. Qaynayanda konsistensiya görə yenidən isti su verə bilərik. Qaynayanda altını bağlayırıq və xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 12:36 Müəllif: Aziza Baxılıb: 75 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...