Misli Bamiyə Şorbası
İÇİ:
Düyünü kiçik bir qazanda qaynadırıq. Quru bamiyəni də ayrı bir qazanda qaynadırıq. Bir qazanda kərə yağını əridirik. Unu da qoyaraq qovururuq. Südü və ət suyunu tökərək konsistensiyanı açırıq. Bir az da soyuq su əlavə edirik və çalırıq. Qarışığı qaynadırıq. Qaynar su əlavə edirik. Pörtmüş düyünü qoyaraq qarışdırırıq. Pörtmüş bamiyəni də əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üstünə doğranmış şüyüd səpirik.
MİSLİ BAMİYƏ ŞORBASI
100 q. Quru bamiyə
1 çay s. Düyü
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şüyüd
Tarix: 26.01.2015 / 17:23 Müəllif: Aziza Baxılıb: 54 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...