MATERİAL SİYAHISI:
8 şorba q. Leblebi unu
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Su
Duru yağ
Duz
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
4 dilim tost çörəyi
Kərə yağı
Toz qırmızı istiot
İÇİ:
Qazanda kərə yağını əridirik və leblebi ununu qoyaraq qovururuq. Soyuq ət suyu və su əlavə edirik. Çırpma teliylə davamlı qarışdıraraq xörəyimizi bişiririk. Duzunu atırıq. Üzəri üçün, tost çörəklərini küp küp doğrayırıq. Soba xonçasına qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişiririk.
Şorbanın konsistensiya görə lazım gəlsə isti su əlavə edirik. Qaynadırıq və boşqaba tökürük. Ortaya qızarmış çörəkləri atırıq. Qızartdığımız kərə yağına toz qırmızı bibəri qoyuruq və şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:40 Müəllif: Aziza Baxılıb: 35 Bölmə: Şorbalar ve Helimler