MATERİAL SİYAHISI:
1,5 su b. Un
1 yumurta
Duz
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
1 şorba k. Un
Yarım limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
2 şorba k. Kərə yağı
Xəmir qızartması
Nanə
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duz atırıq və yumurta qırırıq. Az su əlavə edərək xəmiri yoğururuq. Xəmirin üzərinə un səpirik və merdanyele açırıq. İncə açdığımız xəmiri rulon şəklində bükürük. Xəmirdən nazik kəsiklər kəsirik. Tavada kərə yağını əridirik və xəmirləri qızardırıq.
Qazana kərə yağı qoyuruq və su əlavə edib qaynadırıq. Qatığı, unu bir qaba qoyuruq. İçinə limon sıxırıq və çalırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Xörəkdən bir qaşıq qədər isti su əlavə edirik və qarışdırırıq. Şorbanıqaynadırıq. Duzunu atırıq. Qızartdığımız xəmirləri üzərinə atırıq. Nanə ataraq xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:43 Müəllif: Aziza Baxılıb: 72 Bölmə: Şorbalar ve Helimler