MATERİAL SİYAHISI:
2 kartof
1 soğan
1 qırmızı istiot
1 çimdik zəncəfil
2 şorba k. Kərə yağı
3 şorba k. Un
1 su b. Süd
Zeytun yağı
Duz
Su
İÇİ:
Soğanı, kartofları və qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və soğanı qovurmaya başlayırıq. Kartofu da qoyub istiləşəndən sonra qırmızı istiotu əlavə edirik və qovururuq. İsti suyunu veririk və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Digər qazana kərə yağını qoyuruq və unu əlavə edib çırpma teliylə qarışdırırıq.
Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Pörtmüş tərəvəzləri, suyla birlikdə bişmiş olan tərbiyə qazanına çatdırırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq.
Tarix: 23.01.2015 / 11:33 Müəllif: Aziza Baxılıb: 37 Bölmə: Şorbalar ve Helimler