MATERİAL SİYAHISI:
4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.
Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən qoyuruq.Xəmirləri yarım ay şəklində ikiyə qatlayırıq. Bağlanma hissələrini yaxşıca sıxırıq ki açılmasın. Ocaq üzərində gözləmə aparatında və ya teflon tava zəif odda bişiririk və xidmət edirik.
Tarix: 13.05.2015 / 17:40 Müəllif: Nurana Baxılıb: 171 Bölmə: Xəmir xörəkləri