80 gr un
100 gr kərə yağı
100 ml su
100 gr şəkər
1 çay qaşığı bal
Bir az duz
Əvvəlcə şəkər şərbətini (siropu) hazırlamaq lazımdır. Bunun üşün şəkərin üstünə suyu töküb və balı tökmək və bunları qaynadmaq, zəfəranı əlavə etmək və alovun üstündən kənara çəkmək.
Unu boşqaba tökmək və üstünə çiləmək (islanmış əli unun üstündə sirkələmək). Bıçaqla unu qarışdırmaq və yenə də su çiləmək. Bu prosesi bir neçə dəfə etmək, unun içində kiçlər yaranmalıdır.
Tavada yaği əridməg və buna un kütləsini əlavə etmək. Yaranmış kütləni orta alovda qızılı rəng alınanacaq qovurmaq.
İndi isə çox məsuliyyətli bir mərhələ başlayır. Tavanı alovun üstündən qırağa cəkib, şəkər şirəsini kütlənin üstünə hissə-hissə əlavə etmək lazımdır. Ehtiyatlı olmaq lazımdır, çünki kütlə fışıldayır. Arası kəsilmədən qarışdırmaq və dayaz dessert boşqablara tökmək. Bu halvanın üstünə bəzək lazım deyil, çünki üstü hamar deyil.
Nuş olsun!
Tarix: 12.12.2012 / 10:55 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 472 Bölmə: Xəmir xörəkləri