Yumurta sarısı 5 dənə
Xama 250 gr
İç
Mal ətindən qiymə (ya da ki mal-qoyun ətindən qiymə)
Baş soğan
Duz, istiot
Lavaşana
Unu yağla qum zərrəsinədək kəsin, sonra xamanı və yumurta sarısını əlavə edib yoğurun. Xəmiri soyuq yerdə saxlayıb bir-neçə saatdan sonra bişirə bilərsiniz.
Xəmiri qoz boyda (50 gr) xırda kürəciklərə bölün. Onları 7-8 sm diametrli dairələr şəklidə yayın.
İç – mal qiyməsi və ya yarıbayarı mal-qoyun qiyməsinin qarışığından soğan əlavə etməklə hazırlanır. Hazırlanmış qiyməyə lavaşana qatılır və 5 dəqiqə yenə qızardılır. Ət turshməzə olumalıdır. Yayılmış xəmirin içinə ət qoyulur. Sonra onlardan qıraqları bərk-bərk birləşdirilərək, aşağı hissədən hörülməklə çudu (pirojki) düzəldilir. Çudunun qırağı aşağıdan yuxaarıyadək barmaglarla dartılıb, böyük barmaqla içəri burulur.
Çudular tavaya yığılır və 200 dərəcə temperaturda sobada qızaranadək bişirilir. Sobadan çıxardıgda, isti-isti hər bir çudunun üstünə kərə yağı çəkilib sumaqa batırılır. Süfrəyə veriləndə zövqdən asılı olaraq üstünə şəkər tozu səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Tarix: 12.12.2012 / 10:47 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 775 Bölmə: Xəmir xörəkləri