MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
1 şirin qaşığı duz
1 çay stəkanı süd
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Salyami
Pomidor
Kaşar pendiri
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südünü tökürük. Yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. İlıq su tökürük və ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Unu da iştirak edirik və yoğururuq.
Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına hazırladiğmız xəmirləri düzürük. Məcməyidə mayalanmaya buraxırıq. Üzərinə yumurta sarısı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bulkuları köndələn ikiyə kəsirik. Arasına dilim kaşar, salyami və pomidor qoyub xidmət edirik.
Tarix: 22.04.2015 / 21:41 Müəllif: Nurana Baxılıb: 185 Bölmə: Xəmir xörəkləri