MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Zeytun yağı
Duz
Su
SOSU ÜÇÜN:
1 su stəkanı krem
2 xörək qaşığı parmesan pendiri
1 xörək qaşığı kərə yağı
3 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Duz
İstiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
5 pörtmüş toyuq baket
200 q kaşar pendiri
1 qırmızı istiot
İÇİ:
Sosu üçün, kiçik bir qazana kərə yağını qoyuruq. Kremi tökürük. Reyhanı içinə rəndələyirik. Parmesan pendiri də əlavə edib bişiririk. Altını bağlayanda içinə doğranmış təzə reyhanı, duz və istiotu qoyub qarışdırırıq.
Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və ilıq suyu tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Kənardan un alaraq, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri ikiyə bölüb yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və xəmirləri pərlə açırıq. Pitsa xəmirini açdıqdan sonra varsa, pitsa tellərinə qoyuruq. Ya da yağlı kağız sərilmiş soba boşqablarına qoyuruq.
Xəmir üzərinə sosu bölüşdürürük və yayırıq. Üstünə rəndələnmiş kaşar pendirinin yarısını səpirik. Pendirin bir qismini üzərinə ayırırıq. Kaşar pendirinin üzərinə pörtmüş və parçalanmış toyuq ətini bölüşdürürük. Ayırdığımız kaşarı da üzərinə bölüşdürürük. Küp doğrayan qırmızı bibəri də üzərinə qoyuruq. Məcməyidə mayalanmaya buraxırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 12.05.2015 / 20:50 Müəllif: Nurana Baxılıb: 170 Bölmə: Xəmir xörəkləri