UMAC
Un – 50 q,
ərinmiş yağ – 20 q,
yumurta – 1 əd.,
baş soğan – 18 q,
nanə qurusu - 1,0 q
zəfəran - 0,1 q
duz.
Unun üstünə duzlu su ilə çalınmış yumurta çalınır və un ovuşdurulur. Bu zaman xırda xəmir qırıntıları alınır. Yağda qızardılmış soğan suda qaynadılır, xəmir qırıntıları ələkdə silkələnib artıq undan azad edilir və qaynar bulyona tökülərək arası kəsilmədən qarışdırılır. Süfrəyə verildikdə umaca zəfəran şirəsi vurulur, üstünə nanə səpilir.
Tarix: 21.12.2012 / 20:26 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 301 Bölmə: Xəmir xörəkləri
loading...