Süzmə xingal
Qoyun əti – 165q,
buğda unu – 100q,
yumurta 1/5 əd., baş soğan – 30q,
ərinmiş yağ – 20q,
pendir – 15q,
qatıq – 50q,
sarımsaq – 3q,
zəfəran – 0,1q,
istiot – 0,1 q, duz.
Qoyun əti 10-15 qramlıq tikələrə doğranır, istiot, duz vurulub soğanla birlikdə qızardılır. Zəfəran şirəsi vurulur və hazır vəziyyətə gətirilir. Xəmiraşı xörəyində olduğu kimi hazırlanmış lavaş 5×5 sm ölçüdə paxlava şəklində doğranır, suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür. Süfrəyə verilən zaman süzmə xigalın üstünə yağ tökülür, qoyun ətindən hazırlanmış qiymə qoyulur, yanında sarımsaqlı qatıq və ovulmuş pendir verilir.
Tarix: 12.12.2012 / 11:07 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 326 Bölmə: Xəmir xörəkləri
loading...