Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriBakı Düşbərəsi

300 gr ət qiyməsi (mal əti ilə qoyun ətin qarışması daha ləzətlidir)

150 gr çəkilmiş soğan

Duz, istiot

250-270 gr un

1 yumurta

100 ml su
1 çay qaş. duz

1 dəstə keşniş

1 orta pomidor

1 sərmisaq

7-8 çay qaş. sirkə


Ət soğanla yaxşı qarışdırıılır, duz və istiot əlavə edilir, sonra xırda kəsilmiş goyərti də qatılır. Undan su, duz və yumurta ilə bərk olmayan xəmir yoğrulur. Xəmir bir qədər duzlu, elastik olmalıdır və ələ yapıshmamalıdır. Xəmir 150-180 gramlıq dörd kündəyə bölünür.

Kündələr dəsmalın üstünə qoyulur və qurumamaq üçün selofanla örtülür. 5-10 dəqiqə kündələr qalır, “özlərinə gəlmək üçün”. Nazik yuxa alınanadək kündə oxlov ilə yayilir. Xəmiri yayarkən, oxlova yapışmamaq üçün un Ardı »

Xəmir xörəkləriQuymaq resepti

Buğda unu – 150 qr

Ərinmiş yağ – 150 qr

Su – 1,5 l

Şəkər

Darçın


Ərinmiş yağa un əlavə edilir və un yağda açıq qəhvəyi rəng alınca qovrulur (halvada olduğu kimi). Kütlə təxminən 15 dəqiqəyə hazır olur.

Unu qovurarkan, suyu qaynadın. Nəzərinizə çatdırım ki, quymaq bişirmək üçün geniş qab götürmək lazımdır. Arası kəsilmədən qarışdırmaqla üç dəfəyə bir litr qaynar suyu qovrulmuş una əlavə edin. Bu zaman ehtiyatlı olun, kütlə qaynayır və sıçrayır. Unla su eynicinsli hala düşüncə qarışdırılmalıdır. Kütlənin arasına biraz su tökün və qapaqla örtün. Zəif od üzərində 1 saat ərzində dəmləyin.

Quymaq süfrəyə dərin boşqabda verilir. Üstünə darçın və şəkər tozu səpilir.

İranda quymağı su əvəzinə Ardı »

Xəmir xörəkləriHörüklü bulku

Hörüklü bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı süd
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük, yumurta ağını qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını da qoyuruq və bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Ortadakı materialları tam yetişdirdikdən sonra kənardan un alaraq yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə Ardı »

Xəmir xörəkləriƏt qutabı super ləzzət

Buğda unu

Su

Çəkilmiş ət (mal əti, olar yarı qoyun, yarı mal əti)

Baş soğan

Duz, istiot

Lavaşana


Lavaşana olmasa, su ilə qarışdırılmış tomat pastası

Çəkilmiş əti və soğanı qarışdırın, duz və istiot qatın. Sonra lavaşananı və ya tomat pastasını bu kütləyə əlavə edib, kənara qoyun .

Sonra xəmiri hazırlayın – una biraz ilıq su və duz qatın. Xəmirdən xırda, 70-100 gramlıg kündələr yoğurun. Kündələri dəsmalın üstünə yığın, üsünü selofanla örtün ki, kündələr qurumasın. 5-10 dəqiqə kündələr beləcə qalır.

Sonra kündələri diametri təxminən 1 metrədək yayın. Kiçik bir boşqabla (diametri təxminən 20 sm) açılmış xəmirin üstündə dairələr kəsin. Məndə 5 dairə alınır. Xəmirin kəsilmiş hissələrini birləşdirib, yeni dairə kəsin. Beləliklə Ardı »

Xəmir xörəkləriPendir topları

Pendir topları

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa ağ pendir
1 kasa tam yağlı ağ pendir
1 kasa kaşar pendiri
1 kasa kəsmik

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

2 yumurta
Un
Suxarı

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

1 kasa rəngli göyərti
Yarım dəstə semizot-u
1 kasa gilas pomidor
Nar turşsu
Zeytun yağı

İÇİ:

Ağ pendiri, tam yağlı ağ pendiri qarışdırma qabına alırıq və əlimizlə yoğuraraq əzirik. İçinə kaşar pendiri rəndəsini qoyuruq. Kəsmik pendirini əlavə edirik və xərcimizi yaxşıca yoğururuq.

Dərin bir kasaya iki yumurtanı sındırıb çalırıq, bir kasaya suxarı, başqa bir kasaya də unu qoyuruq. Pendir toplarını Ardı »

Xəmir xörəkləriFirni

Düyü – 40q,

süd – 200q,

şəkər tozu – 10q,

kərə yağı – 10q,

darçın – 0,2q,

duz.


Düyü 2-3 saat suda isladılır. Sonra Sudan çıxarılığ qurudulur, həvəngdəstədə döyülür. Qaynayan südə qarışdıra-qarışdıra düyü unu əlavə edilir, şəkər və duz qatılıb bişirilir. Süfrəyə verdikdə üstünə yağ tökülüb şəbəkə şəklində darçın səpilir. Ardı »

Xəmir xörəkləriQabaq qutabı

Qabaq – 250q,


nar – 25q,

buğda unu – 140q

baş soğan – 25q,

ərinmiş yağ – 30q,

darçın – 0,1q,

duz.



Qabaq təmizlənir, kub şəklində doğranıb öz buğunda bişirilir. Ona yağda qızardılmış soğan, duz, darçın və nar dənələri qatılıb qarışdırılır. Həmin qiymə xəmir dairələrinin içinə qoyulur və aypara şəklində bükülüb hər iki üzü tavada qızardılır. Süfrəyə verildikdə üsütə yağ tökülür. Ardı »

Xəmir xörəkləriQuru xəngəl

Xəmir

Un

1 yumurta

Su

Duz

Xuruş

Quyun ya mal ətindən qiymə

Soqan

Duz

İstiot

Yağ

Qatıq

Sarımsaq


Hazırlanması:

Un, yumurta və sudan ələ yapışmayan xəmir yoğrulur (düşbərə xəmiri kimi). Çox nazik yuxa yayılır (yaymaq haqqında “texnika” bölümünə baxın). Yuxa iri romblara bölünür və başqa bir səthin üstünə qurumaq üçün yığılır.

Vaxtaşırı rombları yapışmamaq üçün çevirmək lazımdır. Qurumaq müddəti 7-9 saatdır.

Bu müddətdə qiyməni hazırlayın. Çəkilmiş ət soğanla, duzla, istiotla qarışdırılır və tavaya qoyulur. Üstünə 2 x.q. su tökülür və ətin suyu buxarlananadək bişirilir.

Sonra, əgər ət yağlı deyilsə, ətə yağ əlavə olunur və ət qızardılır. Qaydaya görə ət çox qızardılmamalıdır, amma mən özüm çox qızardılmış qiymə xoşladığım üçün, şəkildə də belə düşüb.

Qatığı əzilmış sarımsaqla qarışdırın, bir Ardı »