Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriQarışıq pide

Qarışıq pide

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Qovurma
Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə ilıq su tökürük. Su əvvəlcə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə qoparıb yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və düyümləri pərlə açırıq.

Kaşar pendiri rəndələyirik, ayrı bir kasaya ağ pendiri xırda-xırda dograyırıq .Qovurmanı xırda kub şəklində doğrayırıq. Xəmir bəzilərinə kaşar pendiri bəzisinə ağ pendir və Ardı »

Xəmir xörəkləriQuru yarpaq xəngəli

Soyuq qış günlərində Azərbaycan mətbəxində daha çox isti, xəmir xörəklərinə müraciət olunur. Bu xörəklərin içində Xəngəl ən məşhurudur. Xəngəlin bir neçə növü var: Yarpaq xəngəli – Quru yaxud Süzmə xəngəl kimi də tanınır, ət bulyonunda bişirilən Sulu xəngəl, içərisi qiymə ətlə doldurulan Ət xəngəli, şor pendirlə doldurulmuş Şor xəngəli, Şimal-qərb zonasının əsas yeməyi olan Qabaq (Balqabaq) xəngəli (o zonada xəngələ xingal deyirlər). Duzlu suda bişirilmiş bu xəngəllər süfrəyə zövqə görə əridilmiş yağ, ədviyyatlı sous, sarımsaqlı qatıq, sirkə-sarımsaq, acika, hətta nar şirəsi ilə birlikdə verilir. Bu dadlar isə öz növbəsində xəngəli daha tamlı,ləzzətli edir.

Soyuq günlərdə yeyilən ən çox Yarpaq /Süzmə xəngəldir. Duzlu Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu böyrək

Kartoflu böyrək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 paket instant maya
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta agı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 pörtmüş kartof
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Kartofları bir kasaya əzirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kartofu da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Daxili qabiliyyətimizin Ardı »

Xəmir xörəkləriPendir topları

Pendir topları

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa ağ pendir
1 kasa tam yağlı ağ pendir
1 kasa kaşar pendiri
1 kasa kəsmik

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

2 yumurta
Un
Suxarı

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

1 kasa rəngli göyərti
Yarım dəstə semizot-u
1 kasa gilas pomidor
Nar turşsu
Zeytun yağı

İÇİ:

Ağ pendiri, tam yağlı ağ pendiri qarışdırma qabına alırıq və əlimizlə yoğuraraq əzirik. İçinə kaşar pendiri rəndəsini qoyuruq. Kəsmik pendirini əlavə edirik və xərcimizi yaxşıca yoğururuq.

Dərin bir kasaya iki yumurtanı sındırıb çalırıq, bir kasaya suxarı, başqa bir kasaya də unu qoyuruq. Pendir toplarını Ardı »

Xəmir xörəkləriMilföylü yuxa böreği

vəsaitlər

2 Dənə yuxa

6 dənə milföy xəmiri

1çay fincanı. Soda

½ su b. duruyağ

½ su b. süd

1 dənə yumurta

iç üçün:

200 qr. göbələk

1 kasa ispanaq

1 soğan

100 qr. holland pendiri


Hazırlanması:

Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.

Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.

Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.

Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir Ardı »

Xəmir xörəkləriZeytunlu rulet bulku

Zeytunlu rulet bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 su stəkan mineral su
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Zeytun əzməsi
Kəklikotu
Pulcuq istiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
Qara zeytun

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtanın ağını əlavə edirik. Yumurta sarısını üzəri üçün ayırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Mineral suyunu da tökürük. Kənardan un alaraq xəmiri Ardı »

Xəmir xörəkləriÖrgülü pizza

Örgülü pizza

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri
Dil pendiri
Sucuq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və ilıq suyunu axıdırıq. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri iki bərabər hissəyə ayırırıq və xəmirləri yuvarlayırıq. Dəzgaha və xəmirlərə un səpirik, iki Ardı »

Xəmir xörəkləriLahmacun

Tərkibi:

Xəmir üçün:
1 kq un;
1 paket yaş maya duz;
1 desert qaşığı şəkər tozu;
1/2 çay stəkanı maye yağ;
ala bildiyi qədər ilıq su.

İçi üçün:
1/2 kq dana qiyməsi;
1/2 dəstə cəfəri;
4 ədəd pomidor;
7 ədəd soğan;
1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
3 qaşıq maye yağ;
3 qaşıq tomat pastası.


Hazırlanması:
Xəmirə lazım olan ərzaqları bir qaba töküb yoğurun. Yarım saat acımağa qoyun. Sonra içini hazırlayın. 1/2 kq qiyməni qovurun, iç üçün lazım olan digər ərzaqların hamısını mətbəx dəzgahından keçirin və qovrulan qiymə ilə birlikdə qarışdırın.
Xəmiri 24 parçaya bölüb, tək-tək açdıqdan sonra üzərinə iç üçün hazırladığınız qarışığı sürtün. Sonra Ardı »