Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriMini sendviç

Mini sendviç

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
1 şirin qaşığı duz
1 çay stəkanı süd
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Salyami
Pomidor
Kaşar pendiri

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südünü tökürük. Yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. İlıq su tökürük və ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Unu da iştirak edirik və yoğururuq.

Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu pendirli bulku

Kartoflu pendirli bulku

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı qatıq
1 yumurta
1 paket instant maya
Ala bildiyi qədər un
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

3 pörtmüş kartof
150 q kaşar pendiri
50 q ağ pendir

Üzəri üçün

Suxarı
İÇİ:


Duru yağı, qatqı qarışdırma qabına alırıq. Yumurtasını qırırıq. Aldığı qədər un və instant maya əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Xəmiri özleş-ənə qədər yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq.

Daxili xərci üçün ayrı bir kasaya pörtmüş kartofları rəndələyirik. Kaşar pendiri və ağ pendiri də rəndələyirik. Duzunu Ardı »

Xəmir xörəkləriÖrgülü pizza

Örgülü pizza

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri
Dil pendiri
Sucuq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və ilıq suyunu axıdırıq. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri iki bərabər hissəyə ayırırıq və xəmirləri yuvarlayırıq. Dəzgaha və xəmirlərə un səpirik, iki Ardı »

Xəmir xörəkləriSortuq

Sortuq üçün ərzaqlar.

Xəmiri düzəltmək üçün.

500 qram un

Aldığı qədər su

50 qram duz.

İçini düzəltmək üçün.

500 qram çəkilmiş ət.

10 15 qram duz stiot.


Xəmiri yayın, yumru yumru kəsin, qıymanı içinə qoyub şar kimi bükün.
və sonra suyu qoyun qaynağa, qaynıyanda xəmirləri içinə tökün. 3, 4 dəqiqə gözləyib. servis edin. Nuş olsun Ardı »

Xəmir xörəkləriDusbere

Qoyun əti – 108 q,

buğda unu – 4 q,

yumurta – ¼ əd,

baş soğan - 18 q,

şərab sirkəsi – 10 q,

keşniş – 15 q,

nanə qurusu – 10 q,

istiot,

duz.


Düşbərə hazırlamaq üçün sümüklərdən bulyon bişirilir, qoyun ətinin yumşaq hissəsindən soğan və ədviyyat qatmaqla qiymə hazırlanır. Mayasız yoğurulmuş bərk xəmir 1 mm qalınlığında yayılıb kiçik kvadratlar şəklində doğranır. Hər kvadratın ortasına 2-3 qram qiymə qoyulur. Kvadratlar ortadan və ya üçkünc qatlanıb küncləri geriyə dartılır. Düşbərəni bulyonda 5 dəqiqə bişirirlər. Ev şəraitində düşbərəni elə xırda hazırlayırlar ki, bir qaşığa 4-5 ədəd yerləşir. Süfrəyə verilən zaman yanına sarımsaqla Ardı »

Xəmir xörəkləriMayalı Blinçik


Ərzaqlar

60 qram – Şəkər tozu
3 ədət – yumurta
100 ml – günəbaxan yağı
300 ml – süd
yarım çay qaşığı – duz
7 qram – quru maya
300 qram – un


Hazırlanma qaydası:

Etap 1.

Şəkər tozunu, yumurtanı, duzu qarışdırın, şəkildə ki kimi olmasını gözləyirik.

Etap 2.

Quru mayanı, günəbaxan yağını, unu, südü yaxşıca mikserlə qarışdırıb 200 ml su (südə əlavə edirik)
Hazırladığımız xəmiri 2 qat olub qabarana qədər isti yerdə saxladırıq. qabardıqdan sonra birdəfə qarışdırırıq ki xəmirin havası çıxsın və yenə isti yerdə 2 qat olana qədər saxladırıq. 2 ci dəfə qabardıqdan sonra qarışdırmaq olmaz…

Qızdırılmış tavanı kərə yağıyla yağlıyıb xəmiri böyük qaşıqla töküb tavaya yayırıq. Ardı »

Xəmir xörəkləriYabanı göyərtidən qutab

Yabanı göyərti (balva, quşəppəyi, quzuqulağı, gicitikən, cincilim və s.) – 400q,

buğda unu – 150q

, ərinmiş yağ – 20q,

lavaşana – 10q,

yumurta – 1/2 əd., maya – 10q,

qatıq - 50q,

kərə yağı – 20q,

istiot, duz.


Göyərti təmizlənir, yuyulur və yağda pörtlədildir. Göyərtiyə duz, istiot və lavaşana qatılıb yaxşıca qarışdırılır. Una yumurta, su, duz və maya qatılıb xəmir yoğrulur. Xəmir gəldikdən sonra kündələnir 2mm qalınlığında kiçik dairələrə yayılır. Arasına göyərti qiyməsi qoyulub aypara şəklində bükülür və qızğın hər iki üzü bişirilir. Süfrəyə verdikdə qutabın üstünə ərinmiş kərə yağı tökülür, yanına isə qatıq qoyulur. Ardı »

Xəmir xörəkləriLahmacun

Tərkibi:

Xəmir üçün:
1 kq un;
1 paket yaş maya duz;
1 desert qaşığı şəkər tozu;
1/2 çay stəkanı maye yağ;
ala bildiyi qədər ilıq su.

İçi üçün:
1/2 kq dana qiyməsi;
1/2 dəstə cəfəri;
4 ədəd pomidor;
7 ədəd soğan;
1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
3 qaşıq maye yağ;
3 qaşıq tomat pastası.


Hazırlanması:
Xəmirə lazım olan ərzaqları bir qaba töküb yoğurun. Yarım saat acımağa qoyun. Sonra içini hazırlayın. 1/2 kq qiyməni qovurun, iç üçün lazım olan digər ərzaqların hamısını mətbəx dəzgahından keçirin və qovrulan qiymə ilə birlikdə qarışdırın.
Xəmiri 24 parçaya bölüb, tək-tək açdıqdan sonra üzərinə iç üçün hazırladığınız qarışığı sürtün. Sonra Ardı »