Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriPendirli qutab

Pendirli qutab

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket paxlava yuxa
1 kasa kəsmik
1 kasa ağ pendir
1 dəstə cəfəri
125 q kərə yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına kəsmik pendirini qoyuruq. Ağ pendiri içinə xırda-xırda doğrayırıq . Cəfəri incə nazik doğrayırıq və pendirə əlavə edib qarışdırırıq. 4 dəfə paxlava yuxalarnı aralarını yağ sürtmədən üst-üstə qoyuruq. Bir kənarına pendirli xərcdən qoyuruq və rulon şəklində bükürük. Yağlanmış soba xonçasına rulonları düzürük Material qurtarana qədər bu prosesə davam edirik. Kərə yağını əridirik və rulonların üstünə kərə yağını bol sürürük. Piroqları 4 barmaq qalınlığında dilimləyirik. 10 dəqiqə qədər yağını çəkməsi üçün saxlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada Ardı »

Xəmir xörəkləriQat-qatlı xəmirin içində toyuq əti

Toyuq ətindən hazırlanan daha bir ləziz yemək

Ərzaqlar:

5-6 ədəd toyuq budları

200-250 qram pendir

500 qram qat-qat xəmir

2-3 diş sarımsaq

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası:

Toyuq budlarını yuyub, salfetlə qurulayın. Üzərinə duz , istiot və xırdalanmış sarımsaq səpin. Pendiri xırda-xırda doğrayıb, toyuğun dərisinin içinə yerləşdirin.

Qat-qat xəmiri 0,5 sm ölçüsündə yayıb, uzunsov nazik zolaqlar şəkilində doğrayın.

Hər toyuğun budunu zolaqlı xəmirlə bürüyün.

Sobanın listinə yağ çəkib, toyuq budlarını yerləşdirin.

180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqə ərzində toyuqları bişirin. Nuş olsun! Ardı »

Xəmir xörəkləriPizza…

buğda unu 500 gr
maya 1 paket(20 gr yaş ya da quru)
süt 1 su bardağı
behmez 1 çay qaşığı
zeyun yağı 1 yemek qaşığı
təzə reyhan 8 yarpaq
light peynir rəndəsi(holland və beyaz pendir) 1 stəkan
pomidor 2 ədəd
sarımsağ 2 ədəd
duz


Maya ılıq sütün içinde eridilir ve içerisine 1 çay qaşığı behmez əlave edilir.Behmez çörək,pizza ve pide kimi unlu məmulların daha gözəl qızarmasına komək edir ayrıca şeker ve behmez mayanın daha tez ve daha gözəl effekt gösterir.20 dəqiqə otaq istiliyində gözlənilir maya geniş bir qabın içine boşaldılmış unun ortasına tökülür.Duzuda qatıb qulağ memesi yumuşaqlığına gelene qədər yoğurulur..Xəmiri el ile Ardı »

Xəmir xörəkləriturk axiska xingali


turk xingali.yarim kilo un. bir yumurta duz .su. iclik yarim kilo qoc eti . 2 bas sogan ve edviyalar. xemiri kundelere ayirib aciriq sonra icine hazirladigimiz icliyi qoyub agzini buze buze bukuruk. sonra qaynamis suya tokub lengere tokuruk uzerine yag ve sarimsaqli qatiq tokuruk

nus olsun
Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli yumru bogça

Pendirli yumru bogça

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı qatıq
100 q kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri
1 dəstə cəfəri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik və kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük.

Dəzgaha və xəmirə un səpirik, Ardı »

Xəmir xörəkləriSobada Pirojki

[color=#b53dd2][c][b]Ərzaqlar

Xəmir Üçün

½ stəkan (125ml) ilıq su
1 paket (7g) quru maya
3 stəkan (470g) əla növ buğda unu
1 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
½ stəkan (125ml) süd
1 yumurta+ 1 yumurtanın ağı (sarısını üstü üçün ayırın) – qeyd: yumurtalar otaq hərarətində olmalıdır
½ stəkan (125ml) duru yağ

İçi Üçün

Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd (və yaxud keşniş ya da cəfəri)
zövqə görə duz
zövqə görə istiot

Ətli İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
400 g çəkilmiş Ardı »

Xəmir xörəkləriMilföylü yuxa böreği

vəsaitlər

2 Dənə yuxa

6 dənə milföy xəmiri

1çay fincanı. Soda

½ su b. duruyağ

½ su b. süd

1 dənə yumurta

iç üçün:

200 qr. göbələk

1 kasa ispanaq

1 soğan

100 qr. holland pendiri


Hazırlanması:

Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.

Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.

Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.

Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir Ardı »

Xəmir xörəkləriSüzmə xingal

Qoyun əti – 165q,

buğda unu – 100q,

yumurta 1/5 əd., baş soğan – 30q,

ərinmiş yağ – 20q,

pendir – 15q,

qatıq – 50q,

sarımsaq – 3q,

zəfəran – 0,1q,

istiot – 0,1 q, duz.


Qoyun əti 10-15 qramlıq tikələrə doğranır, istiot, duz vurulub soğanla birlikdə qızardılır. Zəfəran şirəsi vurulur və hazır vəziyyətə gətirilir. Xəmiraşı xörəyində olduğu kimi hazırlanmış lavaş 5×5 sm ölçüdə paxlava şəklində doğranır, suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür. Süfrəyə verilən zaman süzmə xigalın üstünə yağ tökülür, qoyun ətindən hazırlanmış qiymə qoyulur, yanında sarımsaqlı qatıq və ovulmuş pendir verilir. Ardı »