MATERİAL SİYAHISI:
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı qatıq
1 yumurta
1 paket instant maya
Ala bildiyi qədər un
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
3 pörtmüş kartof
150 q kaşar pendiri
50 q ağ pendir
Üzəri üçün
Suxarı
İÇİ:
Duru yağı, qatqı qarışdırma qabına alırıq. Yumurtasını qırırıq. Aldığı qədər un və instant maya əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Xəmiri özleş-ənə qədər yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq.
Daxili xərci üçün ayrı bir kasaya pörtmüş kartofları rəndələyirik. Kaşar pendiri və ağ pendiri də rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və xərci yoğururuq. Xəmirləri əlimizə alıb ortasını qazırıq, kartoflu xərcdən töküb qoyuruq. Xəmiri ovuc, iç xərcin üzərinə bağlayırıq və təkrar yuvarlayırıq. Bir kasaya suxarı tökürük. Daxili xərc qoyduğumuz xəmirləri suxarıya batırırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk və xəmirləri düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 13.05.2015 / 17:35 Müəllif: Nurana Baxılıb: 204 Bölmə: Xəmir xörəkləri