MATERİAL SİYAHISI:
3,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı qatıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su
ARASI ÜÇÜN:
Salami
Kaşar pendiri
Cəfəri
Kornişon turşu
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Yumurtanın sarısını üzəri üçün ayırıb ağını xəmirə iştirak edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğurmağa davam edirik. Yumşaq bir xəmir əldə edirik.
Xəmirdən əvvəl 15 parçaya ayırıb yuvarlayırıq, qalan xəmirdən da diyircək qədər parçalar qoparıb yuvarlayırıq. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına xəmirləri aralı olaraq düzürük. Üzərinə yüngül yatırırıq və iki dənə kiçik xəmir yerləşdiririk. Məcməyidə mayalanmaya buraxırıq. Yarım saat mayalandıraraq sonra əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bişən poğaça-ları köndələn kəsirik və içinə bir dilim salam bir dilim kaşar, bir dilim kornişon turşu və bir parça cəfəri qoyuruq. Xəmirin yuxarı hissəsini qapaq kimi bağlayaraq sendviçlər əldə edirik. Hamısına bu prosesi aparırıq və xidmət edirik.
Tarix: 12.05.2015 / 21:10 Müəllif: Nurana Baxılıb: 144 Bölmə: Xəmir xörəkləri