MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı qatıq
100 q kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
Ağ pendir
Kaşar pendiri
1 dəstə cəfəri
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik və kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük.
Dəzgaha və xəmirə un səpirik, xəmiri pərlə qurğuşun qələm qalınlığında açırıq. Xəmirdən əvvəl böyük girdə qəlibə tök yumru xəmirlər kəsirik, yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük. Qalan xəmiri təkrar yoğurub açırıq. Böyük girdə qəlibə tök xəmirlər kəsirik, bu yumru xəmir ortasına bir az daha kiçik yuvarlaq bir qəliblə yatırırıq və halqa xəmirlər çıxarırıq. Məcməyidəki baza xəmir kənarını su ilə isladırıq və xalqa xəmirləri üzərinə yapışdırırıq. Daxili xərci üçün, ağ pendiri və kaşar pendiri qarışdırma qabına rəndələyirik. Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Xəmir ortasına pendirli xərcdən qoyuruq və əlimizlə yüngülcə sıxırıq. Xəmirlərə yumurta sarısı sürürük. Xəmirləri məcməyidə mayalandırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 12.05.2015 / 17:24 Müəllif: Nurana Baxılıb: 185 Bölmə: Xəmir xörəkləri