Ərzaqlar
60 qram – Şəkər tozu
3 ədət – yumurta
100 ml – günəbaxan yağı
300 ml – süd
yarım çay qaşığı – duz
7 qram – quru maya
300 qram – un
Hazırlanma qaydası:
Etap 1.
Şəkər tozunu, yumurtanı, duzu qarışdırın, şəkildə ki kimi olmasını gözləyirik.
Etap 2.
Quru mayanı, günəbaxan yağını, unu, südü yaxşıca mikserlə qarışdırıb 200 ml su (südə əlavə edirik)
Hazırladığımız xəmiri 2 qat olub qabarana qədər isti yerdə saxladırıq. qabardıqdan sonra birdəfə qarışdırırıq ki xəmirin havası çıxsın və yenə isti yerdə 2 qat olana qədər saxladırıq. 2 ci dəfə qabardıqdan sonra qarışdırmaq olmaz…
Qızdırılmış tavanı kərə yağıyla yağlıyıb xəmiri böyük qaşıqla töküb tavaya yayırıq. 2 tərəfli qızardırıq! Qızdırılmış tavanı kərə yağıyla yağlıyıb xəmiri böyük qaşıqla töküb tavaya yayırıq. 2 tərəfli qızardırıq!
Nuş olsun.
Tarix: 11.12.2012 / 22:18 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 329 Bölmə: Xəmir xörəkləri