vəsaitlər
2 Dənə yuxa
6 dənə milföy xəmiri
1çay fincanı. Soda
½ su b. duruyağ
½ su b. süd
1 dənə yumurta
iç üçün:
200 qr. göbələk
1 kasa ispanaq
1 soğan
100 qr. holland pendiri
Hazırlanması:
Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.
Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.
Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.
Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir kasada üzəri üçün sous hazırlayaq, süd, duruyağı, yumurta və sodanı çırpaq.
Hazırladığımız böreği dilimleyelim, hazırladığımız sousu üzərinə gəzdirərək tökək. 180 dərəcəlik istilikdə iyirmi dəqiqə bişirək. İçinə sevginizi qatmağı unutmayın. Nuş olsun
Tarix: 18.12.2012 / 21:06 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 271 Bölmə: Xəmir xörəkləri