MATERİAL SİYAHISI:
1 kasa ağ pendir
1 kasa tam yağlı ağ pendir
1 kasa kaşar pendiri
1 kasa kəsmik
MANTOLAMAK ÜÇÜN:
2 yumurta
Un
Suxarı
QIZARTMAQ ÜÇÜN:
Duru yağ
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
1 kasa rəngli göyərti
Yarım dəstə semizot-u
1 kasa gilas pomidor
Nar turşsu
Zeytun yağı
İÇİ:
Ağ pendiri, tam yağlı ağ pendiri qarışdırma qabına alırıq və əlimizlə yoğuraraq əzirik. İçinə kaşar pendiri rəndəsini qoyuruq. Kəsmik pendirini əlavə edirik və xərcimizi yaxşıca yoğururuq.
Dərin bir kasaya iki yumurtanı sındırıb çalırıq, bir kasaya suxarı, başqa bir kasaya də unu qoyuruq. Pendir toplarını əvvəlcə una, sonra yumurtaya sonra da suxarıya batırırıq Bu şəkildə dondurucu bir müddət saxlayırıq.
Duru yağı tavada və ya qazanda qızdırırıq. Pendir toplarını qızardırıq. Boşqaba göyərtiləri əlimizlə qırırıq. Pomidorları doğrayıb üzərinə qoyuruq. Zeytun yağı və nar turşsu tökürük. Salatının üzərinə pendir toplarını qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 12.05.2015 / 21:15 Müəllif: Nurana Baxılıb: 181 Bölmə: Xəmir xörəkləri