MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su stəkanı un
3 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz
Su
YAĞLAMAQ ÜÇÜN:
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
3 köz qırmızı istiot
100 q ağ pendir
100 q kaşar pendiri
1 dəstə ispanaq
50 q pastırma
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
İÇİ:
Daxili xərci üçün, ispanaqları doğramamış, tavaya az zeytun yağıyla qoyub qısa müddət qovururuq Suyunu qoymadan altını bağlayırıq. Ağ pendiri və kaşar pendiri rəndələyirik.
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq. Ortaya zeytun yağı tökürük və bir az da ilıq su tökürük. Xəmrimizi ortadan başlayaraq yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük.
Dəzgaha un səpirik, xəmiri pərlə açırıq. Açdığımız xəmirin un silkələyirik. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırıb soyuduruq. Xəmirin üzərinə yağ qarışığını tökürük və əlimizlə xəmiri yağlayaraq böyüdürük. Xəmiri kənarlarından yüngülvari dartaraq arıqlayırıq. Xəmiri istirahətə bu proses daha asan olur. Xəmirin qıraqlarını ortaya doğru qatlayıb düzbucaqlı hala gətiririk. Xəmirin bir kənarına köz bibərləri etdiririk. Üzərinə ispanaq yarpaqlarını qoyuruq. Onun üzərinə də pastırma dilimləri diziyoruz. Ağ pendir və kaşar pendir rəndəsi səpirik. Xərc qoyduğumuz hissədən başlayaraq rulon şəklində çox sıxmadan qatlayaraq bürüyürük. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına xəmiri qoyuruq. Üzərinə yumurta sarısı sürürük. Küncüt və çörekotu səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 22.04.2015 / 21:14 Müəllif: Nurana Baxılıb: 191 Bölmə: Xəmir xörəkləri