Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kartoflu pizza
Kartoflu pizza

MATERİAL SİYAHISI:

4 böyük kartof
100 q kaşar pendiri
50 q salam
1 kasa zeytun
1 kasa misir
1 köz qırmızı istiot

SOSU ÜÇÜN:

1 ovuc içi qədər təzə reyhan
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları yaxşıca yuyuruq, qabığını soydan 1 barmaq qalınlığında dilimləyirik. Qazana kartofları tökürük, üzərinə qaynar su tökürük, duzunu da atıb 10 dəqiqə qədər qaynadırıq. Kartofların yanmamasına diqqət edirik. Kartofları yağlı kağız etdirdiyimiz və yağlayan məcməyilərə düzürük.

Sosu üçün, qarışdırma qabına tomatları qoyuruq. Reyhanı və sarımsağı nazik doğrayıb əlavə edirik. Zeytun yağını tökürük. Duz və istiot əlavə edirik. Sosu qarışdırırıq. İstəyə görə sosu bir az su ilə açmaq. Kartofların üzərinə bu sousu sürürük. Kaşar pendiri rəndələyirik. Çəyirdəyi çıxarılmış qara zeytunları doğrayırıq. Salamı və köz qırmızı bibəri də doğrayırıq. Kartoflara sos sürdükdən sonra, kaşar rəndəsi, salam, qarğıdalı, zeytun və köz istiot qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada 10 dəqiqə bişiririk. Sobadan götürüb, bir az da kaşar rəndəsi qoyuruq. Yenidən sobaya veririk, kaşar pendiri qızaranda sobadan götürüb xidmət edirik.


Tarix: 12.05.2015 / 17:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 189 Bölmə: Xəmir xörəkləri
loading...