MATERİAL SİYAHISI:
2 bütün toyuq sinəsi
3 qabaq
2 kənd istiotu
1 qırmızı istiot
4 pomidor
4 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot
BEŞəMEL SOSU ÜÇÜN:
2 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Un
2 su b. Süd
Duz
İstiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kaşar pendiri
İÇİ:
Toyuq döşləri quşbaşı doğrayırıq. Balqabaqları yumru girdə dilimdir. Qazanda su qaynadırıq və balqabaqları atırıq. Duzunu səpirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Yaşıl bibərləri və qırmızı istiot seçirik və xırda doğrayırıq. Pomidorları kub doğrayırıq. Sarımsaqları da incə nazik doğrayırıq. Bir tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovururuq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Sarımsağı, bibərləri əlavə edirik və qovururuq
Toyuq suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Digər tərəfdə istiotlar yumşalan içinə pomidorları əlavə edirik. Tərəvəzləri qovururuq və qara bibəri qoyuruq. Gördüyümüz balqabaqları düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük Üzərinə istiot vururuq və zeytun yağı gəzdiririk. Üzərinə toyuq sote töküb yayırıq. Beşamel sosu üçün, kiçik bir polad qazanda kərə yağını əridirik və unu qovururuq. Unun iyi çıxanda içinə soyuq südü tökürük və bir tərəfdən də çırpma teliylə çalırıq. Duzunu və qara bibəri atıb, qarışdırırıq. Soba qabındakı materialların üzərinə beşamel sosu gəzdirərək tökürük. Üzərinə kaşar pendiri rəndələyirik və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 28.03.2015 / 23:42 Müəllif: Nurana Baxılıb: 189 Bölmə: Toyuq yeməkləri