Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ispanaqlı beşəməl souslu toyuq
Ispanaqlı beşəməl souslu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq sinəsi
1 dəstə ispanaq
2 soğan
1 qırmızı istiot
3 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
3 pomidor
Zeytun yağı
Duz
İstiot

BEŞAMEL SOSU ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
İstiot
Muskat qozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri

İÇİ:

Soğanları piyazlık doğrayırıq. Qırmızı bibəri təmizləyib nazik nazik doğrayırıq. Sarımsaqları da nazik doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan və qırmızı istiotu tavaya alıb qovururuq Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İspanaq yarpaqlarını iri doğrayıb tavaya əlavə edirik. 1-2 dəqiqə daha qarışdırıb altını bağlayırıq. Toyuq döşləri əvvəl ortadan ikiyə kəsirik. Kəsdiyimiz parçaları da köndələn ikiyə kəsib cib kimi açırıq. Açdığımız 4 parça toyuğu soyuducu poketinin içinə qoyub et vuracağı yüngül vuraraq arıqlayırıq. Üstünə dəyirmandan duz və istiot qırırıq. İçlərinə ispanaq xərcdən qoyuruq. Yağlanmış şüşə soba qabına içlərini dolduran toyuqları düzürük Üzərinə zeytun yağı, duz və istiot tökürük. Üzərinə bir budaq biberiye qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada bişiririk. Pomidorları soyuyoruz və küp doğrayırıq. Toyuq%60-%70 nisbətində bişəndə doğrayan pomidorları kənarlarına qoyuruq. Yenidən sobaya veririk və bişirməyə davam edirik.

Beşamel sosu üçün, kiçik bir qazana unu və kərə yağını qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Duzunu, istiotu atırıq. Muskat qozu rəndələyirik. Sos-umuz qaynamağa başlayıb konsistensiya ortaya çıxanda altını bağlayırıq. Bir toyuğumuz bişəndə sobadan alırıq. Biberiye budaqlarını alırıq və üzərinə beşamel sousu tökürük. Sobaya yenə də veririk. 3 dəqiqə sonra kaşar pendiri rəndəsi veririk. Yenidən sobaya qoyaraq üzəri qızarana qədər bişiririk.


Tarix: 26.03.2015 / 23:12 Müəllif: Nurana Baxılıb: 138 Bölmə: Toyuq yeməkləri
loading...