MATERİAL SİYAHISI:
6 toyuq but
1 dəstə ispanaq
1 qırmızı istiot
2 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot
MANTOLAMAK ÜÇÜN:
Milföy xəmiri (qat qat)
Yumurta sarısı
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Soba kartof
İÇİ:
İspanaqları doğrayırıq. Qırmızı istiotu və sarımsaqları doğrayırıq. Tavaya zeytnyağı tökürük. Sarımsağı və istiotu atıb qovururuq Son olaraq ispanağı atıb yumşalan altını bağlayırıq. Duzunu atırıq. Toyuq budları bıçaqla açırıq və sümüklərindən ayırırıq. Soyuducu paketini bıçaqla kəsib açırıq. İçinə açdığımız toyuq budu qoyuruq və üzərinə poketi qatlayırıq. Et vuracağı yüngül döyəcləyərək arıqlayırıq. Bütün budlar üçün bu işi edirik. Arıqlayan toyuq ətlərinin üstünə duz və dəyirman istiot qırırıq.
İspanaq xərcdən alıb ev içinə bölüşdürürük. Toyuqları poket köməyi ilə rulon şəklində bükürük. Yağlanmış şüşə soba qabına toyuqları düzürük Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Kartofları yaxşıca yuyuruq, qabığını soydan alma kəsiyi doğrayırıq. Qarışdırma qabına alırıq. Zeytun yağını tökürük. Duz, istiot və istədiyimiz ədviyyatları atıb qarışdırırıq. Yağlanmış ayrı bir soba qabına kartofları qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Toyuqlar bişməsinə yaxın sobadan çıxarırıq və şəkilli kəsdiyimiz milföy xəmiri toyuqların üzərini örtürük. Xəmir üstünə yumurta sarısı sürürük. Yenidən sobaya veririk. Xəmir bişirənə qədər bişiririk. Xidmət qabının kənarlarına kartofları düzürük.Ortasına da toyuqları düzərək xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 17:48 Müəllif: Nurana Baxılıb: 103 Bölmə: Toyuq yeməkləri