MATERİAL SİYAHISI:
2 bütün toyuq döşəti
2 qırmızı istiot
2 yaşıl istiot
1 soğan
3 diş sarımsaq
2 pomidor
Zeytun yağı
1 çimdik biberiye
Soya sosu
İstiot
Pulcuq istiot
Blinçik ücün
3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay qaşığı duz
5 xörək qaşığı ilə un
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kaşar pendiri rəndəsi(holland)
İÇİ:
Qarışdırma qabına yumurtaları qırırıq. Duzunu atıb çırpma teliylə qarışdırırıq. Südünü və duru yağını tökürük və qarışdırmağa davam edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, qarışdırırıq. Konsistensiya tünd ayran konsistensiya olmalıdır. Blinçikin tavaya ilk səfər üçün yağlayırıq və qızdırırıq. Qaşıq köməyiylə tavalara blinçik tökürük.blinçikin altı bişəndə diqqətli bir şəkildə tava yelləyərək çeviririk, digər tərəfini də bişiririk. Blinçik xəmri qurtarana qədər bişiririk. Bişən blinçikləri dəzgaha düzürük
Daxili xərci üçün, toyuq sinəsini kiçik tikə şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri seçirik və doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq Pul bibəri və qırmızı bibəri qoyuruq. Toyuqları iştirak edirik, qarışdırıb dərhal ardından də yaşıl bibər qoyub bişiririk. Biberiye yarpaqlarını atırıq. Toyuq, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Pomidorların qabığını soyuruq və doğrayırıq. Soya sousunu və istiotu atırıq. Toyuq tamamilə bişəndə altını bağlayırıq. Blinçik içinə toyuq xərci bölüşdürürük. Blinçiki xərcin üzərinə yarım ay şəklində bağlayırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına blinçikləri düzürük bir-birilərinin bir az üstünə gələcək şəkildə qoyuruq. Üzərinə tamamilə kaşar pendiri rəndəsi səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 27.03.2015 / 13:16 Müəllif: Nurana Baxılıb: 175 Bölmə: Toyuq yeməkləri