MATERİAL SİYAHISI:
1 kq toyuq şiş
2 kq kartof
150 q. Kaşar pendiri(holland)
100 q. Kərə yağı
Pomidor
Qırmızı istiot
Yaşıl istiot
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı
İÇİ:
Kartofları dağıdırıq və qurulayırıq. Alüminium folqadan kartofu örtəcək ölçüdə, kartof sayı miqdarda hissələr kəsirik. Kartofları folqaya qoyub bükürük. Soba xonçasına yanaşı düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 1-1,5 saat qədər bişiririk. Toyuq ətini kiçik tikə doğrayıb şişlərə taxırıq ya da qəssab hazır şiş toyuq halı görürük. Şüşə soba qabına şişləri düzürük Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Biberiye yarpaqları qoparıb üstünə səpirik.
Dəyirmandan duz və istiot qırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Pomidor, qırmızı istiot və yaşıl bibərləri iri doğrayıb ayrı bir soba qabına qoyuruq. Duzunu istiotu atırıq. Zeytun yağını tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bişmiş kartofları sobadan alıb folqadan ayırmadan bıçaqla ikiyə kəsirik. Kartofların içinə bir parça kərə yağı qoyuruq. Bir az da kaşar rəndəsi qoyuruq. Üzərinə duz, toz qırmızı bibər və istiot səpirik. Kartofların kənarlarına toyuq şişləri düzürük Sobadan qaldırdığımız qarışıq tərəvəz ləvazimatları xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 17:36 Müəllif: Nurana Baxılıb: 118 Bölmə: Toyuq yeməkləri