MATERİAL SİYAHISI:
2 bütün toyuq döş əti
Təzə keks
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Lavaş
TURŞULU QATIQ SOS ÜÇÜN:
1 kasa süzmə qatıq
4 kornişon turşu
1 dəstə şüyüd
QIRMIZI BİBƏR SOUSU ÜÇÜN:
5 közlenmiş qırmızı istiot
1 dəstə cəfəri
3 təzə soğan
Zeytun yağı
SOĞAN SOTE-si ÜÇÜN:
5 soğan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Köz badımcan
İÇİ:
Toyuq döşləri ortadan ikiyə kəsirik. Şüşə soba qabına toyuqları diziyoruz. Üzərlərinə zeytun yağını tökürük. Duz və istiotu atırıq. Təzə tortlar yarpaqlarını səpirik. Bu şəkildə saxlayırıq. Qızart tavaya zeytun yağı tökürük və toyuqları yüksək temperaturda qızardırıq. Soba qabına toyuqları, yağı birlikdə paylaşırıq. Əvvəldən isidilmiş 190 dərəcəlik sobada bişiririk.
Köz qırmızı bibəri nazik nazik doğrayırıq. Təzə soğanı və cəfəri də incə nazik doğrayırıq. Bir kasaya doğrayan materialları qoyuruq. Zeytun yağını tökürük və qarışdırırıq. Bir kasaya alırıq.
Soğanları piyazlık doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük, soğanı əlavə edib qovururuq. Duz, istiot və pulcuq istiotla şirindir. Bir kasaya də soğan qovurmasını alırıq. Kornişon turşu və şüyüd balaca balaca doğrayırıq. Qarışdırma qabına süzmə qatqı qoyuruq. Şüyüdü və turşu da əlavə edirik və qarışdırırıq. Bir qaba qoyuruq. Bir kasaya də köz badımcanı doğrayıb qoyuruq.
Xidmət qabının kənarlarına kasaları düzürük Boşqaba lavaşları qoyuruq. Üzərinə hazırladığımız toyuqları dilimləyib qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 20:14 Müəllif: Nurana Baxılıb: 166 Bölmə: Toyuq yeməkləri