MATERİAL SİYAHISI:
1 bütün toyuq
1 soğan
6 kənd istiotu
1 pk. Göbələk
3 pomidor
2 diş sarımsaq
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Zeytun yağı
Duz
İstiot
PLOV ÜÇÜN:
3 su b. Düyü
2 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Toyuq suyu
Su
İÇİ:
Bütün toyuğun ətli hissələrini ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Göbələyi, soğanı, biberi və pomidoru toyuğun ölçüdə doğrayırıq. Sarımsağı doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Soğan yumşalan bibərləri əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Göbələk suyunu qalmasın deyə, ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük. Göbələyi qovururuq. Duzunu atırıq.
Daha sonra göbələyi da toyuq tavaya əlavə edirik. Təzə kəklikotu atırıq. Bütün tərəvəzlər və toyuq bişəndə altını bağlayırıq. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ qoyub düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və yaxşı qovururuq. Toyuq suyunu və isti suyu veririk. Duzunu ataraq bişməyə qoyuruq. Zəif odda bişiririk. Suyunu tamamilə çəkəndə qızılı bağlayırıq və sakitləşdiririk. Baton keks qəlibini isladırıq. Plovu içinə doldururuq. Boşqaba tərsinə çeviririk. Kənarlara toyuq qovurmanı qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 17:57 Müəllif: Nurana Baxılıb: 269 Bölmə: Toyuq yeməkləri