MATERİAL SİYAHISI:
3 yuxa
500 q toyuq döş əti
1 kartof
1 yerkökü
1 kasa yaşıl noxud
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
Zeytun yağı
Duz
İstiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Qatıq
Kərə yağı
İÇİ:
Toyuq döş ətini quşbaşı doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və toyuğu qovururuq Kartofu də eyni boyda küp doğrayırıq. Yerkökü soyub kub doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı qoyuruq. Soğan və sarımsağı qovururuq Kartofu və yerkökü əlavə edib qovurmaqa davam edirik. Son olaraq noxudu əlavə edirik. Bir toyuğu və tərəvəzli xərci eyni tavaya alıb qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Biberiye yarpaqları qoyuruq.
Yuxa dəzgaha üst-üstə yığırıq 4e kəsirik. Bir kasanın üzərinə beş yuxa yığırıq Yuxa sivri kənarlarını ortaya doğru qatlayırıq. Yuxan üzərinə iç xərcdən bir çömçə qoyuruq və üzərində yuxa büküb bağlayırıq. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına tərsinə çeviririk. Bütün yuxa-lara eyni prosesi aparırıq. Üzərinə fırçayla zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Boşqaba yuxa toyuğu qoyuruq. İlk istiliyi çıxınca üzərinə çalınmış qatıq tökürük. Kərə yağını əridirik və qızardırıq. Qatığın üstünə də kərə yağı sousunu tökərək servis edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 00:10 Müəllif: Nurana Baxılıb: 107 Bölmə: Toyuq yeməkləri