MATERİAL SİYAHISI:
600 q. Toyuq budu
1 pomidor
1 qırmızı istiot
2 kənd istiotu
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 çimdik kəklikotu
1 şorba k. Tomat
Zeytun yağı
Duz
İstiot
PÜRESİ ÜÇÜN:
4 kartof
2,5 su b. Süd
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
İÇİ:
Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı doğrayırıq. Kənd istiotu və qırmızı bibəri təmizləyib doğrayırıq. Pomidoru də soyuruq və küp doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Soğan və sarımsağı da qoyuruq və qovururuq Bibərləri əlavə edirik, istiotlar yumşalan pomidoru və abqora qoyuruq. Qarışdıraraq bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Konsistensiyanı açmaq üçün bir az su tökürük.
Təzə kəklikotu doğrayıb iştirak edirik və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Püresi üçün, kartofları qaynadırıq. Kartofları süzürük və hazırlayacağımız qazana əzirik. Südünü, kərə yağını və duzunu qoyuruq. Qarışdıraraq bişiririk. Püre boşqaba qoyuruq, üstünə də toyuq qovurması qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 19:36 Müəllif: Nurana Baxılıb: 167 Bölmə: Toyuq yeməkləri