MATERİAL SİYAHISI:
2 bütün toyuq döşəti
Təzə biberiye
2 diş sarımsaq
3 qırmızı istiot
3 kənd istiotu
Duz
İstiot
Zeytun yağı
PLOV ÜÇÜN:
3 su b. Düyü
3 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
3 kartof
Pomidor
İÇİ:
Toyuq ətini iri kublar şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu və kənd istiot -ni seçib iri küp şəklində doğrayırıq. Çöp şişlərə bir parça toyuq, bir istiot şəklində keçiririk. Təzə biberiye yarpaqlarını qaba qoyuruq. Sarımsağı nazik doğrayıb iştirak edirik. Duz, istiot atırıq. Zeytun yağı da töküb qarışdırırıq. Çöp şişləri yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük Aralarına ikiyə kəsilmiş pomidor düzürük.Toyuqların üstünə biberiye-li sosu sürürük. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk.
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ töküb düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını qoyub qovururuq. Duzunu atırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək zəif oda bişməyə qoyuruq. Kartofları soyuruq və barmaq barmaq doğrayırıq və duru yağda qızardırıq. Plovu isladılmış şüşə qaba doldurub boşqaba tərsinə çeviririk. Plovun kənarlarına kartof qızartmasını qoyuruq. Kənarlara da toyuq şişləri düzərək xidmət edirik.
Tarix: 28.03.2015 / 16:19 Müəllif: Nurana Baxılıb: 130 Bölmə: Toyuq yeməkləri