MATERİAL SİYAHISI:
700 q toyuq
1 qırmızı istiot
1 dəstə ispanaq
3 diş sarımsaq
1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Blinçik üçün
1,5 su stəkanı süd
3 yumurta
1 çay stəkanı duru yağ
Duz
Aldığı qədər un
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kaşar pendiri rəndəsi
İÇİ:
Toyuq ətini kiçik tikə şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu küp küp doğrayırıq. Sarımsaqları da doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və toyuq ətini qoyub qovururqToyuq əti suyunu qoyub çəkəndə sarımsaq və qırmızı bibəri də əlavə edirik və qovururuq İspanaqları doğrayırıq, əvvəl köklərini tavaya qoyuruq. Unu və kərə yağını əlavə edib qovururuq. Sonra ispanaq yarpaqlarını və südü əlavə edirik. Bir az qovururuq və südü tamamilə çəkəndə duzunu və qara bibəri qoyuruq. Qarışdırıb qzı bağlayırıq.
Blinçik üçün; Qarışdırma qabına yumurtaları qırırıq. Südü və duru yağı tökürük. Duzunu atıb çırpma teliylə qarışdırırıq. Xörək qaşığı ilə un qoyuruq və qarışdırırıq. Blinçikin tavaya ilk yürüş üçün bir az duru yağla yağlayırıq. Qaşıqla blinçik xəmrindən qoyuruq və ocaq üstündə bişiririk. Blinçikin altı bişəndə əksini çeviririk. İki tərəfi də bişən blinçikləri dəzgaha düzürük blinçik xəmri qurtarana qədər bişirməyə davam edirik.blinçikin içinə toyuq xərci bölüşdürürük. Blinçikin əvvəl kənarlarını bağlayıb piroq kimi rulon bürüyürük. Yağlanmış soba qabına bükdüyümüz blinçiklərii düzürük Kaşar pendirini rəndələyirik və blinçik üzərinə bölüşdürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 27.03.2015 / 12:19 Müəllif: Nurana Baxılıb: 203 Bölmə: Toyuq yeməkləri