1 bütün toyuq
1 şorba k. Mayonez
Duz
İstiot
Təzə biberiye
PLOV ÜÇÜN:
4 su b. Bolqar
1 soğan
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Balqabaq
Badımcan
Pomidor
Yaşıl istiot
İÇİ:
Bütün toyuğun içinə və çölünə, duz və istiot atırıq. İçinə 2 budaq təzə biberiye qoyuruq. Üstünə də fırça köməyi ilə mayonez çəkirik. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 1,5 - 2 saat qədər bişiririk. Plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına kərə yağını qoyuruq və soğanı qovururuq. Soğan qızardanda bolqarı əlavə edirik və qovururuq.
Duzunu əlavə edirik, isti suyunu veririk. Qarışdırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcanları və balqabaqları barmaq kimi doğrayırıq, qızardırıq. Pomidorları dördə bölürük, bibərləri də iri doğrayıb tavada az yağda yüngül qızardırıq. Plov boşqaba qoyuruq və düzəldirik. Ortasına bütün toyuğu oturduruq. Toyuğun sinisində toplanan yağları fırçayla toyuğun üstünə sürürük. Kənarlarına badımcan-balqabaq qızartmalarını və pomidor - istiot qızartını qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 20:18 Müəllif: Nurana Baxılıb: 128 Bölmə: Toyuq yeməkləri