Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Toyuq yeməkləriPomidor püreli toyuq

Pomidor püreli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

600 q. Toyuq budu
1 pomidor
1 qırmızı istiot
2 kənd istiotu
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 çimdik kəklikotu
1 şorba k. Tomat
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PÜRESİ ÜÇÜN:

4 kartof
2,5 su b. Süd
2 şorba k. Kərə yağı
Duz

İÇİ:

Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı doğrayırıq. Kənd istiotu və qırmızı bibəri təmizləyib doğrayırıq. Pomidoru də soyuruq və küp doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Soğan və sarımsağı da qoyuruq və qovururuq Bibərləri əlavə edirik, istiotlar yumşalan pomidoru və abqora qoyuruq. Qarışdıraraq bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq dolması

Ərzaqlar

1 ədəd böyük toyuq.
2 ədəd baş soğan
1 ədəd kök
1 2 ədəd bolqar bibəri
1 yarım stəkan yumru düyü
Yarım stəkan su
Yarım litrə tomatlı su
şüyüd, cəfəri, nanə, 150 qram kərə yağı, duz, istiot.


Hazırlanma qaydası:

Soğanı , bibəri, şüyüd, cəfəri, nanə doğrayırıq. kökü rəndədən keçirdirik, düyüylə duzla istiotla qarışdırıb toyuğun içinə yığıb yarım stəkanda içinə su tökürük.
Toyuğun üstünü duzla istiotla ərinmiş yağla yağlayırıq. listə qoyub, toyuğun ətrafına yarım litrə tomatlı su töküb sobaya qoyuruq. 40 dəqiqə pişir. Nuş olsun! Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq Çığırtması resepti

TOYUQ ÇIĞIRTMASI

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 xörək qaşığı bitki yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 iri baş yarım-halqalara doğranmış soğan
1 kilo tikələrə bölünmüş toyuq əti (mən sümüksüz bud ətindən istifadə edirəm.Təxminən 10 tikə olmalıdır)
1 çay qaşığı duz
1/4 çay qaşığı istiot
4 xırda doğranmış iri yetişmiş pomidor
3 yüngülvari çalınmış yumurta
zövqə görə doğranmış keşniş


QEYD1: Əgər pomidorlarınız yaxşı yetişmiş ve sulu deyilsə, onda yarım stəkan qaynar suda 1 xörək qaşığı tomat yumuşaldın və pomidorlarla bərabər yeməyə əlavə edin.

QEYD 2: Bu yemək sobada bişirilib birbaşa süfrəyə də verilə bilər. Bunun üçün yumurtanı əlavə etməzdən əvvəl yeməyi soba qabına boşaldıb üzərinə yumurta əlavə edib 200C dərəcəlık sobada Ardı »

Toyuq yeməkləriQorunma xəmrində toyuq

Qorunma xəmrində toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Toyuq əti
5 pomidor
5 kənd istiotu
2 soğan
5 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Milföy xəmiri (qat qat)
Yumurta sarısı
Küncüt

İÇİ:

Toyuq ətlərini quşbaşı doğrayırıq. Pomidorları, istiot, soğan və sarımsaqları doğrayırıq. Qış üçün hazırladığımız pomidorlu istiotlu qarışıqları da istifadə edə bilərik. Tavaya duru yağ tökürük. Soğan və sarımsağı qoyub qovururuq. Toyuq ətini qoyuruq. Toyuğun rəngi dönənə qədər bişiririk. Toyuq suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk.

İstiotu əlavə edirik və bişirməyə davam edirik. Pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yaxşıca bişəndə kiçik saxsı qablarına bölüşdürürük. Üzərinə Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq şişdə

Toyuq şişdə

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq toyuq şiş
2 kq kartof
150 q. Kaşar pendiri(holland)
100 q. Kərə yağı
Pomidor
Qırmızı istiot
Yaşıl istiot
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları dağıdırıq və qurulayırıq. Alüminium folqadan kartofu örtəcək ölçüdə, kartof sayı miqdarda hissələr kəsirik. Kartofları folqaya qoyub bükürük. Soba xonçasına yanaşı düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 1-1,5 saat qədər bişiririk. Toyuq ətini kiçik tikə doğrayıb şişlərə taxırıq ya da qəssab hazır şiş toyuq halı görürük. Şüşə soba qabına şişləri düzürük Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Biberiye yarpaqları qoparıb üstünə səpirik.

Dəyirmandan duz və istiot qırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik Ardı »

Toyuq yeməkləriPlovlu toyiq qovurma

Plovlu toyiq qovurma

MATERİAL SİYAHISI:

1 bütün toyuq
1 soğan
6 kənd istiotu
1 pk. Göbələk
3 pomidor
2 diş sarımsaq
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3 su b. Düyü
2 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Bütün toyuğun ətli hissələrini ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Göbələyi, soğanı, biberi və pomidoru toyuğun ölçüdə doğrayırıq. Sarımsağı doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Soğan yumşalan bibərləri əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriSouslu kartoflu toyuq

Souslu kartoflu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq toyuq budu
4 kartof
1 kasa istiotlu pomidor sos
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
4 diş sarımsaq
Kaşar pendiri(holland)
Duz
İstiot
Toz qırmızı istiot
Duru yağ

İÇİ:

Toyuq budları sümüklərindən ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovururuq Toyuq, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Sarımsaqları doğrayıb əlavə edirik. Pomidor sousunu töküb qarışdırırıq.

Toyuq bişməsinə yaxın duzunu, istiotu və təzə kəklikotunu qoyuruq. Kartofları soyub kub şəklində doğrayırıq. Qazanda duru yağı qızdırırıq və kartofları qızardırıq. Yağdan aldığımız kartofların duzunu atırıq. Geniş və yayvan bir saxsı qabına toyuq sote qoyub yayırıq. Əvvəldən isidilmiş Ardı »

Toyuq yeməkləriYuxalı sədzəli toyuq

Yuxalı sədzəli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
500 q toyuq döş əti
1 kartof
1 yerkökü
1 kasa yaşıl noxud
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qatıq
Kərə yağı

İÇİ:

Toyuq döş ətini quşbaşı doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və toyuğu qovururuq Kartofu də eyni boyda küp doğrayırıq. Yerkökü soyub kub doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı qoyuruq. Soğan və sarımsağı qovururuq Kartofu və yerkökü əlavə edib qovurmaqa davam edirik. Son olaraq noxudu əlavə edirik. Bir toyuğu və tərəvəzli xərci eyni tavaya alıb qarışdırırıq. Duzunu Ardı »