Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Toyuq yeməkləri-Noxudlu toyuq

1 toyuğun döş əti
1 kasa noxud
1 soğan
2 x.q. turşu
2 x.q. kərə yağı
Duz, qırmızı bibər


Noxudları gecədən suya qoyun, tam yumşalıncaya qədər bişirin. Başqa qaba kərə yağı, soğan, turşunu əlavə edib qovurun, sonra üzərinə toyuq ətini töküb qarışdırın. Noxudları da üstünə tökdükdən sonra duzunu və suyunu qaydasına salıb toyuq əti yumşalana qədər bişirin. Ardı »

Toyuq yeməkləriƏdviyyalı toyuq qanadları

Ədviyyalı toyuq qanadları

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 kq toyuq qanadı
2 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı istiot abqora
Kəklikotu
İstiot
Duz
Zeytun yağı
Ə RİŞTƏ ÜÇÜN:

3 su stəkanı ə riştə
1 dəstə reyhan
3 diş sarımsaq
Duz
Zeytun yağı

İÇİ:

Sarımsaqları incə nazik doğrayırıq. Geniş bir qarışdırma qabına toyuq qanadı sosu üçün, zeytun yağı tökürük. Kəklikotu, istiot, duz, sarımsaq və istiot abqora qoyuruq. Kaşıkla sosu qarışdırırıq. Toyuq qanadları qarışdırma qabına qoyub sousla yaxşıca qarışdırırıq. Yaxşıca qarışdırıb sosluyoruz. Şüşə soba qabına toyuq qanadlarını düzürk Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Qazana su töküb qaynadırıq. İçinə zeytun yağı və duz qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriTəzə kartoflu toyuq

Təzə kartoflu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım kq toyuq budu
1 kasa göbələk
1 kasa əkin soğan
3 diş sarımsaq
3 pomidor
2 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
Duz
İstiot
Zeytun yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri (holland)

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

500 q. Təzə kartof
1 çimdik biberiye
Duz
Toz qırmızı istiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Təzə kartofları ortadan ikiyə kəsirik və qarışdırma qabına alırıq. İçinə zeytun yağı tökürük. Biberiye yarpaqları atırıq. Duz, toz qırmızı istiot atırıq və qarışdırırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk və kartofları qoyuruq. İstəyə görə üstünə bir az da sarıkök səpərik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada Ardı »

Toyuq yeməkləriMakaronlu toyuq şişləri

Makaronlu toyuq şişləri

MATERİAL SİYAHISI:

500 q toyuq budu
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

MAKARONLARI ÜÇÜN:

1 paket çubuq makaron
5 pomidor
1 xörək qaşığı tomat
1 kasa istiot püresi
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq
Duz
Zeytun yağı

İÇİ:

Toyuq ətini küp küp doğrayıb çöp şişlərə düzürük Düzbucaqlı şüşə soba qabına toyuq şişləri düzərək duz, istiot vururuq. Doğranmış sarımsaqları istifadə edirik. Biberiye yarpaqlarını üstünə səpirik. Zeytun yağını tökürük. Qarışdırırıq və yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Makaron üçün su qaynadırıq və çubuq makaronları qırmadan qazana qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriPomidor püreli toyuq

Pomidor püreli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

600 q. Toyuq budu
1 pomidor
1 qırmızı istiot
2 kənd istiotu
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 çimdik kəklikotu
1 şorba k. Tomat
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PÜRESİ ÜÇÜN:

4 kartof
2,5 su b. Süd
2 şorba k. Kərə yağı
Duz

İÇİ:

Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı doğrayırıq. Kənd istiotu və qırmızı bibəri təmizləyib doğrayırıq. Pomidoru də soyuruq və küp doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Soğan və sarımsağı da qoyuruq və qovururuq Bibərləri əlavə edirik, istiotlar yumşalan pomidoru və abqora qoyuruq. Qarışdıraraq bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriPlovlu toyiq qovurma

Plovlu toyiq qovurma

MATERİAL SİYAHISI:

1 bütün toyuq
1 soğan
6 kənd istiotu
1 pk. Göbələk
3 pomidor
2 diş sarımsaq
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3 su b. Düyü
2 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Bütün toyuğun ətli hissələrini ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Göbələyi, soğanı, biberi və pomidoru toyuğun ölçüdə doğrayırıq. Sarımsağı doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Soğan yumşalan bibərləri əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriƏriştəli toyuq

Əriştəli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Arpa əriştə
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Duru yağ
Su

TOYUĞU ÜÇÜN:

2 toyuq sinəsi
1 kasa göbələk
1 soğan
1 kasa tomat püresi
3 xörək qaşığı istiot püresi
1 dəstə reyhan
3 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Plov üçün, plov qazanına zeytun yağı tökürük və arpa əriştə qovururuq. Kərə yağını əlavə edib qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq. Qovrulmuş arpa əriştə yayvan bir saxsı qabına tökürük və üzərini düzəldirik.

Toyuq döş əti quşbaşı doğrayırıq. Göbələkləri incə nazik doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları xırda doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq qovurması

Toyuq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq döş əti
Təzə keks
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Lavaş

TURŞULU QATIQ SOS ÜÇÜN:

1 kasa süzmə qatıq
4 kornişon turşu
1 dəstə şüyüd

QIRMIZI BİBƏR SOUSU ÜÇÜN:

5 közlenmiş qırmızı istiot
1 dəstə cəfəri
3 təzə soğan
Zeytun yağı

SOĞAN SOTE-si ÜÇÜN:

5 soğan
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Pulcuq istiot

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Köz badımcan

İÇİ:

Toyuq döşləri ortadan ikiyə kəsirik. Şüşə soba qabına toyuqları diziyoruz. Üzərlərinə zeytun yağını tökürük. Duz və istiotu atırıq. Təzə tortlar yarpaqlarını səpirik. Bu şəkildə saxlayırıq. Qızart tavaya zeytun yağı tökürük Ardı »