Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Toyuq yeməkləriŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq ziyafəti

Toyuq ziyafəti

MATERİAL SİYAHISI:

1 bütün toyuq
1 xörək qaşığı mayonez
Təzə tortdur
Biberiye
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı quş üzümü
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 su stəkanı toyuq suyu
Duru yağ
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Gilas pomidor
Kartof
Yerkökü
Duz
İstiot
Duru yağ

İÇİ:

Bütün toyuğu yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına qoyuruq. Toyuğun içinə duz və istiot tökürük, təzə kekslər və biberiye sahələri qoyuruq. Üstünə də duz, istiot səpirik və mayonezi fırçayla sürürük. Üstünə də biberiye və kəklikotu qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq çığırtması

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 2 ədəd

Baş soğan – 10 ədəd

Yumurta – 15 ədəd

Kərə yağı – 200 q

Abqora – 50 q

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Çolpa tikələrə bölünür, yuyulur və xırda doğranılmış soğanla kərə yağında qovrulur, duz və istiot vurulur.

2. Çolpa bişənə yaxın üzərinə yaxşı çalınmış yumurta əlavə edilir. Qarışdırmadan üzərinə abqora gəzdirilir və yağa düşənədək bişirilir. Ardı »

Toyuq yeməkləriTərəvəzli toyuq budu

Tərəvəzli toyuq budu

MATERİAL SİYAHISI:

6 toyuq budu
3 kartof
2 qabaq
3 kənd istiotu
1 qırmızı istiot
1 pomidor
1 yerkökü
2 diş sarımsaq
1 soğan
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Soğanları və sarımsaqları piyazlık doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri nazik nazik doğrayırıq. Balqabaq və yerkökü da rəndələyirik. Böyük bir tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq.Onlar bir az yumşaldı bibərləri də qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Daha sonra yerkökü və sonra da balqabağı qoyuruq. Duzunu istiotu atırıq. Tərəvəzlər yumşalan altını bağlayırıq. Toyuq bud içlərini bıçaqla açırıq. Sümüklərini ayırırıq. Ətləri soyuducu poketinin içinə qoyuruq və ət vuracağı vuraraq arıqlayırıq. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq şişdə

Toyuq şişdə

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq toyuq şiş
2 kq kartof
150 q. Kaşar pendiri(holland)
100 q. Kərə yağı
Pomidor
Qırmızı istiot
Yaşıl istiot
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları dağıdırıq və qurulayırıq. Alüminium folqadan kartofu örtəcək ölçüdə, kartof sayı miqdarda hissələr kəsirik. Kartofları folqaya qoyub bükürük. Soba xonçasına yanaşı düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 1-1,5 saat qədər bişiririk. Toyuq ətini kiçik tikə doğrayıb şişlərə taxırıq ya da qəssab hazır şiş toyuq halı görürük. Şüşə soba qabına şişləri düzürük Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Biberiye yarpaqları qoparıb üstünə səpirik.

Dəyirmandan duz və istiot qırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik Ardı »

Toyuq yeməkləriMakaronlu toyuq şişləri

Makaronlu toyuq şişləri

MATERİAL SİYAHISI:

500 q toyuq budu
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

MAKARONLARI ÜÇÜN:

1 paket çubuq makaron
5 pomidor
1 xörək qaşığı tomat
1 kasa istiot püresi
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq
Duz
Zeytun yağı

İÇİ:

Toyuq ətini küp küp doğrayıb çöp şişlərə düzürük Düzbucaqlı şüşə soba qabına toyuq şişləri düzərək duz, istiot vururuq. Doğranmış sarımsaqları istifadə edirik. Biberiye yarpaqlarını üstünə səpirik. Zeytun yağını tökürük. Qarışdırırıq və yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Makaron üçün su qaynadırıq və çubuq makaronları qırmadan qazana qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuqlu dolma

Toyuqlu dolma

MATERİAL SİYAHISI:

4 toyuq budu
1 banka ləvazimatlar
3 su stəkanı çuğundur əriştə
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı kaşar pendiri rəndəsi
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Su

İÇİ:

Toyuq budları bıçaqla açıb sümüyünü çıxarırıq. Ya da bu prosesi qəssab edir Soyuducu poketini açırıq və toyuq ətini qoyuruq. Poketi toyuğun üzərinə bağlayırıq. Et vuracağıyls vuraraq toyuğu əzirik Toyuğun duzunu və istiotunu vururuq İçlərinə ləvazimatlar və kaşar pendiri rəndəsi qoyuruq. Poketin köməyi ilə rulon şəklində bükürük. Yağlanmış şüşə soba qabına rulonları düzürük. Üzərinə zeytun yağı töküb, bir budaq biberiye qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq ziyafəti 2.

Toyuq ziyafəti 2.

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Toyuq qanad
500 q. Toyuq kəpənək
500 q. Toyuq рaket
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Biberiye

RİŞTƏ ÜÇÜN:

2,5 su s.əriştə
2 şorba k. Kərə yağı
1 pomidor
2 diş sarımsaq
Reyhan
Su
Duz
Duru yağ

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

2 soğan
2 qırmızı istiot
2 kənd istiotu

İÇİ:

Toyuq qanadı, təbil çubuğu və kəpənək qismini qarışdırma qabına alırıq. Sarımsağı üstünə rəndələyirik. Duz, istiot və biberiye yarpağı atırıq. Zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına toyuq tikələrini düzürük. Cinsinə görə ayıraraq düzürük, çünki ən əvvəl kəpənək hissəsi, sonra Ardı »