Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Toyuq yeməkləriToyuq çöp şiş

1 nəfərlik, bişmə müddəti 10 dəqiqə
İçindəkilər:
tavuk çöp şiş 3 ədəd
kök
kahı
cipsi
xiyar
pomidor
Süd
yağ
tomat
duz
istiot


Hazırlanması:

Toyuq ətini götürərək, yağ, tomat mayanez, duz, istiot əlavə eləyərək qarışdırırıq. Sonra isə çöp şişə düzürük və qrildə bişiririk.

Süleyman’s Cafe Hamsi balığını 6 AZN-ə təklif edir.

Ünvan: Xəqani Ticarət Mərkəzi 3-cü mərtəbə. Malakan bağının yanı. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq dolması

Ərzaqlar

1 ədəd böyük toyuq.
2 ədəd baş soğan
1 ədəd kök
1 2 ədəd bolqar bibəri
1 yarım stəkan yumru düyü
Yarım stəkan su
Yarım litrə tomatlı su
şüyüd, cəfəri, nanə, 150 qram kərə yağı, duz, istiot.


Hazırlanma qaydası:

Soğanı , bibəri, şüyüd, cəfəri, nanə doğrayırıq. kökü rəndədən keçirdirik, düyüylə duzla istiotla qarışdırıb toyuğun içinə yığıb yarım stəkanda içinə su tökürük.
Toyuğun üstünü duzla istiotla ərinmiş yağla yağlayırıq. listə qoyub, toyuğun ətrafına yarım litrə tomatlı su töküb sobaya qoyuruq. 40 dəqiqə pişir. Nuş olsun! Ardı »

Toyuq yeməkləriKöz badımcanlı toyiq dürməyi

Köz badımcanlı toyiq dürməyi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Toyuq
4 pomidor
4 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Kaşar pendiri (holland)
Duz
İstiot

SOSU ÜÇÜN:

3 badımcan
2 qırmızı istiot
Zeytun yağı
Duz
İstiot

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Lavaş

İÇİ:

Badımcanları və qırmızı bibərləri ocaq üstü közle-mə aparatında közle-yirik. Közle-dikdən sonra soyuruq.Badımcan və bibərləri sətirlə incə incə qıyırıq. Sonra ikisini qarışdırıb yeni sətirdən keçiririk. Toyuq bud ətini sümüyündən ayırıb doğrayırıq. Sarımsağı, soyulmuş pomidorları və reyhanı də doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük.

Toyuqları və sarımsağı atıb qovururuq. Pomidorları əlavə edirik və bişirməyə davam edirik. Son olaraq duzunu və qara Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq Kotleti

Ərzaqlar

Toyuq filesi – 500 q

Çörək – 200 q

Süd – 200 q

Yumru düyü – 300 q

Kərə yağı – 100 q

Çerri pomidoru – 2 ədəd

Xiyar – 1 ədəd

Suxarı

Duz


Hazırlanma qaydası

1. Toyuq filesi iri-iri doğranılır. Çörək süddə isladılır. Çörəyin südü sıxılıb toyuq əti ilə birlikdə ətçəkən maşınından keçirilir.

2. Farşın içinə bir az süd əlavə edilib əllə qarışdırılır.

3. Kotlet formasında düzəldilib suxarıya batırılır. 10-15 dəqiqə soyuducuda saxladıqdan sonra yağ tökülmüş tavada qızardılır.

4. Düyü qaynayan duzlu suda bişirilib süzülür.

5. Bişmiş düyü formayla boşqaba qoyulur, yanına kotletlər düzülür.

6. Çerri pomidoru və fal-fal doğranmış xiyarla bəzək verilir. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuqlu boxça kababı

Toyuqlu boxça kababı

MATERİAL SİYAHISI:

700 q toyuq
1 qırmızı istiot
1 dəstə ispanaq
3 diş sarımsaq
1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
İstiot

Blinçik üçün

1,5 su stəkanı süd
3 yumurta
1 çay stəkanı duru yağ
Duz
Aldığı qədər un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri rəndəsi

İÇİ:

Toyuq ətini kiçik tikə şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu küp küp doğrayırıq. Sarımsaqları da doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və toyuq ətini qoyub qovururqToyuq əti suyunu qoyub çəkəndə sarımsaq və qırmızı bibəri də əlavə edirik və qovururuq İspanaqları doğrayırıq, əvvəl köklərini tavaya Ardı »

Toyuq yeməkləriPomidor püreli toyuq

Pomidor püreli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

600 q. Toyuq budu
1 pomidor
1 qırmızı istiot
2 kənd istiotu
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 çimdik kəklikotu
1 şorba k. Tomat
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PÜRESİ ÜÇÜN:

4 kartof
2,5 su b. Süd
2 şorba k. Kərə yağı
Duz

İÇİ:

Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı doğrayırıq. Kənd istiotu və qırmızı bibəri təmizləyib doğrayırıq. Pomidoru də soyuruq və küp doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Toyuğu qovurmağa başlayırıq. Soğan və sarımsağı da qoyuruq və qovururuq Bibərləri əlavə edirik, istiotlar yumşalan pomidoru və abqora qoyuruq. Qarışdıraraq bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ardı »

Toyuq yeməkləriŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »

Toyuq yeməkləriSobada ədvalı toyuq budları

Sobada ədvalı toyuq budları

MATERİAL SİYAHISI:

6 toyuq budu
3 kartof
1 kasa göbələk
5 diş sarımsaq
1 soğan
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Sosu üçün, qarışdırma qabına zeytun yağını tökürük. Biberiye yarpaqlarını atırıq. Sarımsaqları doğrayıb əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Toyuq budları içinə atırıq və yaxşıca qarışdırırıq. But sümüklü saplaq hissələrini alüminium folqa bürüyürük. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına düzürük

Kartofları qabıqları ilə birlikdə dağıdırıq və alma kəsiyi olaraq kəsirik. Dilimlərə doğranmış kartofları də eyni sousa qoyub qarışdırırıq və toyuq xonçasındakı boşluqlara düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Yarım saat bişirdikdən sonra məcməyi sobadan çıxarırıq və soyub 4e Ardı »