MATERİAL SİYAHISI:
6 toyuq budu
3 kartof
2 qabaq
3 kənd istiotu
1 qırmızı istiot
1 pomidor
1 yerkökü
2 diş sarımsaq
1 soğan
Duz
İstiot
Zeytun yağı
İÇİ:
Soğanları və sarımsaqları piyazlık doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri nazik nazik doğrayırıq. Balqabaq və yerkökü da rəndələyirik. Böyük bir tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq.Onlar bir az yumşaldı bibərləri də qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Daha sonra yerkökü və sonra da balqabağı qoyuruq. Duzunu istiotu atırıq. Tərəvəzlər yumşalan altını bağlayırıq. Toyuq bud içlərini bıçaqla açırıq. Sümüklərini ayırırıq. Ətləri soyuducu poketinin içinə qoyuruq və ət vuracağı vuraraq arıqlayırıq. Soyuducu poket-inin üzərinə birinci əti qoyuruq. Toyuğun duzunu və qara bibəri qoyuruq.
Tərəvəzli xərcdən içinə qoyuruq. Poketin köməyi, toyuğu rulon şəklində bükürük. Şüşə soba qabını yağlayırıq və toyuq bürümələri qoyuruq. Bütün toyuqları bu formada bükürük və soba qabına düzürük.Üstünü duz və istiot atırıq. Zeytun yağı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ləvazimatları üçün, kartofları barmaq barmaq doğrayırıq. Qızartma yağını qızdırırıq və kartofları qızardırıq. Bişən toyuqları dilimdir və boşqaba düzürük.Pomidor və istiotu iri doğrayırıq və zeytun yağında yüngülvari qızardaraq boşqaba qoyuruq. Kartofları də yanına qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 19:29 Müəllif: Nurana Baxılıb: 220 Bölmə: Toyuq yeməkləri