MATERİAL SİYAHISI:
1 bütün toyuq
1 xörək qaşığı mayonez
Təzə tortdur
Biberiye
Duz
İstiot
PLOV ÜÇÜN:
3 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı quş üzümü
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 su stəkanı toyuq suyu
Duru yağ
Duz
Su
LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
Gilas pomidor
Kartof
Yerkökü
Duz
İstiot
Duru yağ
İÇİ:
Bütün toyuğu yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına qoyuruq. Toyuğun içinə duz və istiot tökürük, təzə kekslər və biberiye sahələri qoyuruq. Üstünə də duz, istiot səpirik və mayonezi fırçayla sürürük. Üstünə də biberiye və kəklikotu qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 170-180 dərəcəlik sobada, toyuq qızarana qədər bişiririk.
Kartofları və kökləri soyuruq. Kartofları də kökləri kub doğrayırıq. Kartof və kökü bir qaba qoyuruq. Üzərinə zeytun yağı, duz, istiot tökürük. Qarışdırırıq və yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Plov üçün, qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq. Yeməli doğranmış soğanı əlavə edib qovururuq. Yaxşıca yuyulmuş və süzülmüş düyü ekliyoruz.tereyağını da qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Toyuq suyunu və isti suyu veririk. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Boşqaba plov tökürük. Üzərinə hazırladığımız bütün toyuğu qoyuruq. Kənarlarına da qızardılmış kartof və kök qoyuruq. Gilas pomidorlarla bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 27.03.2015 / 12:52 Müəllif: Nurana Baxılıb: 151 Bölmə: Toyuq yeməkləri