Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Göbələkli toyuq dolması
Göbələkli toyuq dolması

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq döşəti
1 kasa göbələk
2 yaşıl istiot
2 qırmızı istiot
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 dəstə reyhan
Duz
İstiot
Zeytun yağı

SOSU ÜÇÜN:

1 şirin k. Un
1 şorba k. Kərə yağı
1 su b. Süd
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

2 su b. Bolqar
2 pomidor
2 soğan
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Soğanları, sarımsaqları və göbələyi incə nazik doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan, sarımsaq və göbələkləri tavaya alıb qobururuq.Qırmızı və yaşıl bibər doğrayırıq və tavaya əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Son olaraq doğranmış reyhan qoyuruq. Qarışdırırıq və altını bağlayırıq. Toyuq döşləri əvvəl ortadan ikiyə kəsirik. Sonra 4 parça da köndələn dilimdir. Hər bir kəsiyi soyuducu poket-i arasına qoyub et vuracağı arıqlayırıq. Hər bir toyuq parçasının bir kənarına göbələkli daxili xərcdən qoyuruq, rulon şəklində bükürük. Bükdüyümüz qism alda gələcək şəkildə yağlanmış şüşə soba qabına düzürük. Üzərinə zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk.

Plov üçün, soğanları yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı töküb soğanlı qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını və bolqarı da qoyuruq və qovururuq. Pomidorları soyuruq və xırda doğrayırıq. Pomidorları də qoyub bir az daha qarışdırırıq. İsti suyunu və duzunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Sosu üçün, kiçik polad qazanda kərə yağını əridirik, unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südlə konsistensiyanı açırıq, bir tərəfdən də çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Duz və istiot atırıq. Sousun konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Bişən plovu boşqaba tökürük. Toyuq bürümələri da ikiyə kəsirik və plovun kənarlarına düzürük.Toyuqların üstünə də sosu gəzdirərək xidmət edirik.


Tarix: 28.03.2015 / 00:00 Müəllif: Nurana Baxılıb: 145 Bölmə: Toyuq yeməkləri
loading...