Ürək salatı
MATERİAL SİYAHISI:
2 böyük pörtmüş kartof
2 yerkökü
1 kasa kornişon turşu
1 kasa qatıq
1 dəstə cəfəri
Zeytun yağı
Limon
Duz
İstiot
İÇİ:
Pörtmüş kartofları soyuruq və əzirik. Kökləri soyuruq və rəndələyirik. Tavaya duru yağ tökürük və kökləri qovururuq.İnadı keçənə yerkökü da kartofun üzərinə əlavə edirik. Kornişon turşu doğrayıb əlavə edirik. Duzunu və qara bibər tökürük.
Zeytun yağını töküb limon suyunu sıxırıq. Ürəkli qəlibi boşqaba qoyuruq. Fonu yağlayırıq. Qəlibin içinə kartoflu xərci qoyub üzərinə basırıq. Ortasını yüngül qazırıq. Çalınmış qatqı tökürük. Üstünü də incə qıyılmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 14.05.2015 / 15:11 Müəllif: Nurana Baxılıb: 153 Bölmə: Salat tarifleri
loading...