MATERİAL SİYAHISI:
2 su stəkanı yaşıl mərci
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 ovuc içi qədər təzə nanə
5 budaq yaşıl soğan
1 yaşıl limon
1 kasa yaşıl bibərli zeytun
Zeytun yağı
Duz
İÇİ:
Yaşıl mərci soyuq suyla ıslayırıq. Qara suyu çıxanda süzüb yuyuruq. Sonra üstünə isti su qoyub yumşalmağa buraxırıq. Mərci yumşalanda süzürük və soyuq su ilə yuyuruq. Mərcini qazana qoyuruq və suyunu qoyub qaynadırıq. Mərci pörtəndə üstünə soyuq su tökürük və süzürük, soyumağa qoyuruq.
Şüyüdü, cəfərini, təzə nanəni, yaşıl soğanı və istiotlu zeytunu doğrayırıq. Soyumuş olan mərcini qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə doğranmış materialı qoyuruq. Limon suyunu sıxırıq. Zeytun yağını və duzunu tökürük. Qarışdırırıq və xidmət edirik.
Tarix: 03.02.2015 / 16:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 67 Bölmə: Salat tarifleri