Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Bolqar Bibərli Toyuq Salatı

Bolqar Bibərli Toyuq Salatı


Ərzaqlar

450 qram dərisiz və sümüksüz toyuğun döş əti

1/2 çay qaşığı duz (toyuğun qaynadığı suya əlavə etmək üçün)

1 ədəd qabığı soyulmuş xiyar (əgər təzə xiyarınız yoxdursa, onu turşu xiyarla əvəz edə bilərsiniz)

2 ədəd suda bişmiş və qabığı soyulmuş yerkökü

1 ədəd yaşıl Bolqar bibəri

1 ədəd qırmızı Bolqar bibəri

1 ədəd sarı və ya narıncı Bolqar bibəri

Zövqə görə xırda doğranmış şüyüt

Zövqə görə duz

Zövqə görə istiot

4 xörək qaşığı mayonez və yaxud 2 xörək qaşığı mayonez və 2 xörək qaşığı xama (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar)


Hazırlanması

1. Toyuq ətini duz əlavə edilmiş suda bişirin. Sonra süzün və kənara qoyun. Soyuduğunda, bıcaqla uzunsov doğrayın və ya da əlinizlə didin.

2. Xiyar, yerkökü və bibərləri nazik uzunsov şəkildə doğrayın.

3. Ərzaqların hamısını bir qaba qoyub qarışdırın. Soyuducuda ən azı yarım saat saxladıqdan sonra servis edin. Nuş Olsun!


Tarix: 19.12.2012 / 22:45 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 435 Bölmə: Salat tarifleri
loading...