MATERİAL SİYAHISI:
3 pörtmüş kartof
4 kornişon turşu
4 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
2 qırmızı istiot
Qara zeytun
Süzmə qatıq
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Limon
İÇİ:
Pörtmüş kartofları qarışdırma qabında rəndələyirik və ya əzirik. Təzə soğanları, cəfəri və turşunu incə nazik doğrayırıq. Hamısını qarışdırma qabına qoyuruq. Duz, istiot tökürük. Limon suyunu və zeytun yağını da əlavə edib xərci yaxşıca qarışdırırıq.
Boşqaba kartoflu xərci qoyuruq. Əlimizlə yol həşəratı gövdəsi kimi ilə düzgün şəkil veririk. Üzərinə təmiz qatığı qaşıq, ya da spatula-la sürürük. Buzxanada sakitləşdiririk. Qırmızı bibərləri balaca balaca doğrayırıq və üstünə səpirik. Baş hissəsinə qırmızı istiot səpirik. Qara zeytunların tumlarını çıxarırıq, ikiyə kəsirik və uğur böcəklərinin kürək hissəsinə, həm aralı olaraq həm də ortaya vahid xətt olaraq qoyuruq. Qalan zeytunları də ikiyə kəsib baş hissəsinə yapışdırırıq. İki də antenna edərək xidmət edirik.
Tarix: 03.02.2015 / 15:53 Müəllif: Aziza Baxılıb: 101 Bölmə: Salat tarifleri