Vəsaitlər:
1 bostan badımcanı
1 orta boy pomidor
1 soğan
Yarım dəstə cəfəri
1 şirin bibər
1 acı bibər
2 diş sarımsaq
Yarım çay stəkanı zeytunyağı
1 limon
Duz
Hazırlanması:
Badımcanın üzərində çəngəllə dəliklər açıb odda közleyin. Qabıqlarını soyub kiçik parçalar şəklində doğrayın. Cəfərini yuyub doğrayın. Soğanı kiçik kub şəklində doğrayın. Şirin bibəri və acı bibəri incə halqalar halında kəsin. Pomidoru kiçik kublar halında doğrayın. Bütün vəsaitlər hazır olunca xidmət qabına sırasıyla ən altdan başlayaraq doğranmış cəfəri, soğan, acı bibərlər, közlenmiş badımcan və pomidoru qoyun. Üzərinə bolca pendir səpin. Sarımsaqları rəndələyin. Limon suyu, zeytunyağı və duz ilə qarışdırıb sous hazırlayın. Salatın üzərinə gəzdirib xidmət edin.
Nuş olsun!
Tarix: 23.11.2014 / 14:42 Müəllif: Aziza Baxılıb: 27 Bölmə: Salat tarifleri